Бердичів

міська рада

Ревізія фінансово-господарської діяльності «Бердичівводоканалу» за трирічний період виявила порушення на 362 тис. грн.

аудит

Ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності МКП «Бердичівводоканал» за період з 01.01.2018 р по 31.03.2021 р. провели представники Управління Північного офісу Держаудитслужби  у Житомирській області. Аудитори виявили порушення, що призвели до втрат на загальну суму 361,93 тис. грн. Під час ревізії їх частково усунили (на суму 269,90 тис. грн).

Так в недотримання чинного законодавства та Програми розвитку ЖКГ та благоустрою м. Бердичева на 2019 рік «Бердичівводоканал» до фактичних витрат в розрахунку обсягу заборгованості з різниці у тарифах за послуги, надані за січень-серпень 2019 року, включив витрати, пов’язані з проведенням підрядникам ремонтно-будівельних робіт, та витрати, пов’язані з виготовленням проєктно-кошторисної документації з капремонтів водопровідної, каналізаційної мережі та насосної станції. У загальному це призвело до зайвого отримання коштів з міського бюджету на погашення обсягу заборгованості з різниці у тарифах на суму 267,18 тис. грн., чим було завдано матеріальної шкоди міському бюджету на вказану суму. У ході ревізії виявлене порушення було усунуто у повному обсязі шляхом зменшення обсягу заборгованості у різниці в тарифах.

Також у порушення вимог чинного законодавства МКП «Бердичівводоканал» прийняло й оплатило додаткові роботи, виконані підрядниками, згідно актів будівельних робіт форми КБ2-в на загальну суму 92,03 тис. грн. з ПДВ, що не передбачені проєктно-кошторисною документацією. Цим було завдано шкоди самому підприємству на вказану суму. На момент завершення ревізії виявлене порушення у сумі 92,03 тис. грн. не усунуто.

Частину виявлених порушень було допущено з вини колишнього директора «Бердичівводоканалу», іншу частину – з вини  колишнього головного економіста.

За наслідками ревізії директору МКП «Бердичівводоканал» направлено обов’язкові вимоги про усунення виявлених порушень.  

Останні новини