Бердичів

міська рада

Танцювальні колективи Бердичева взяли участь у відбірковому турі до VII Міжнародної хореографічної Асамблеї

IMG_20211018_175021

У Бердичеві відбувся обласний відбірковий тур конкурсу-огляду хореографічних колективів та виконавців Житомирщини, що проходить у рамках VII Міжнародної хореографічної Асамблеї ім. Наталії Скорульської. Участь у відборі взяли вихованці семи міських танцювальних колективів:

• Народного аматорського ансамблю танцю “Явір”;

• Зразкового аматорського ансамблю танцю “Яворочок”;

• Народної аматорської циркової студії “Диваки”;

• Зразкового ансамблю сучасного танцю “Шакті”;

• Зразкового ансамблю сучасного танцю “Сенсація”;

• Зразкового хореографічного ансамблю “Колібрі”;

• Зразкового ансамблю танцю “Яринка”.

17 конкурсантів із колективів-учасників змагалися у кількох номінаціях, а після завершення сольних виступів випробували свої сили у батлі “Майстер імпровізації”.

Таланти та рівень підготовки юних танцюристів оцінювала комісія у складі Президентки Міжнародної хореографічної Асамблеї, балетмейстерки Інни Бурдейної, артиста балету Національного заслуженого академічного українського народного хору ім. Г. Верьовки Сергія Світельського та ведучої Асамблеї Таміли Бутко. За результатами конкурсного огляду учасники були нагороджені дипломами, пам’ятними подарунками й медалями.

Високо оцінив виступи юних бердичівлян міський голова Сергій Орлюк. Конкурсантам побажав натхнення, подальших успіхів та перемог, а у майбутньому – обов’язково “запалити” на обласній, столичній та закордонних сценах. Не зупинятися на досягнутому, прагнути до підкорення вершин, але неодмінно пам’ятати рідне місто, де розпочався творчий шлях кожного з них.

Лідери відбіркових турів, що, окрім Бердичева, вже пройшли у Малині та Новограді-Волинському, візьмуть участь у VII Міжнародній хореографічній Асамблеї, яка відбудеться у Житомирі 7 та 8 листопада. Цього року вона присвячена 150-річчю від дня народження Лесі Українки, а її загальний призовий фонд становить 100 тис. грн.. Оцінюватиме учасників журі під головуванням прими-балерини Національної Опери України, народної артистки України Катерини Кухар.