Бердичів

міська рада

У Бердичеві розпочала роботу призовна комісія

Призовна комісія

Відповідно до Указу Президента України від 21.02.2021 р. №71 та рішення виконавчого комітету Бердичівської міської ради від 31.08.2021 р. №262, у місті розпочала свою роботу призовна комісія з проведення у жовтні–грудні 2021 р. призову громадян 1994 – 2003 років народження на строкову військову службу до Збройних сил України та інших державних військових формувань.

Згідно чинного законодавства, до лав ЗСУ призиваються громадяни чоловічої статі, яким до моменту відправлення у військові частини вже виповнилося 18 років, або старші громадяни, які не досягли 27-річного віку та не мають права на звільнення або відстрочку від призову.

Для громадян призовного віку, які навчаються у закладах вищої, фахової передвищої, вищої духовної, професійної, професійно-технічної, загальної середньої освіти, інтернатурі, аспірантурі, докторантурі, призов на строкову військову службу буде відтерміновано до закінчення навчання. Також відстрочка надається за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я. Розгляд питання про призов особи або надання їй відстрочки (звільнення) покладається на призовну комісію.

Останні новини