Бердичів

міська рада

У Скраглівці бердичівська громада відсвяткувала День села (ФОТО)

1-11

У день пам’яті Христового апостола Іоанна Богослова свій день народження відзначило с. Скраглівка. У гості до сусідів вже традиційно і з подарунками завітали бердичівляни – аби відсвяткувати всією громадою. Історію міст та сіл, як відомо, творять люди, і гарного жовтневого вечора на головній сцені дійства багато говорили про скраглівчан, котрі своєю щоденною працею у різних сферах вдихають життя у рідне село, здійснюючи кожен свій внесок в його розбудову.

Він незмінно з радістю приїжджає до Скраглівки, адже тут – його коріння, зізнався, вітаючи іменинників зі святом голова Бердичівської міської територіальної громади Сергій Орлюк. Землякам побажав мирного неба, здоров’я, аби діти народжувалися і радували своїми посмішками, а батьки якомога довше – своєю любов’ю та мудрістю. Скраглівка й Бердичів – одне ціле, констатував Сергій Орлюк, і вони разом розвиватимуться та міцнішатимуть.

Миру, добра й любові побажала селу та його мешканцям депутатка Житомирської обласної ради Алла Мусевич. Понад усе, зазначила, хочеться, аби раділи та посміхалися діти, родини жили у достатку, аби завжди була робота, щоби відступила пандемія і дала можливість спілкуватися вживу, а не онлайн.

Скраглівка – велика й мальовнича, зазначила, у свою чергу, староста Ольга Мельник, і їй приємно констатувати, що село багате на достойних людей, на достойні родини.

Окремі слова шани та подяки на святі пролунали на адресу багатодітних матерів (їх у Скраглівці 19) та Матерів-Героїнь:

  • Лідії Бабич;
  • Любові Бабич;
  • Олени Мельник;
  • Надії Ткачук;
  • Наталії Холшевнік;
  • Раїси Шевчук.

Відзначили на святі і місцевих довгожителів, і тих, хто лише нещодавно з’явився на світ – у 2021 році, і Почесного громадянина Бердичівського району Петра Орлюка. Нагородили й тих, завдяки кому можуть ось так, радіючи життю та у мирі, святкувати – захисників-учасників АТО, котрі, будучи вірними присязі, з честю виконали свій військовий обов’язок, а також учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав.

Прикладом любові і злагоди для скраглівчан є подружжя Тетяни й Василя Пижиків – цьогоріч їхній сім’ї виповнилося 50 років. Тішаться у Скраглівці з того, що мають і нові молоді сімейні союзи – Олени й Сергія Андрійчуків, Катерини й Дениса Шевчуків, Ліни та Олександра Яценків. А ще пишаються у селі тим, що їхня молодь – творча й креативна. Свідченням тому стали підсумки фотоконкурсу «МобілаФото», на якому кращими стали Вероніка Муляр, Євгенія Кривій, Максим Зайчук та Ганна Макеєва.

Свій день народження Скраглівка зустріла з піснями й танцями від міського Палацу культури та місцевих талантів, з майстер-класами та творчими локаціями від Публічної бібліотеки, а також з ароматною гарячою юшкою від скраглівських господарів та українською кухнею від скраглівських господинь.

Аби гордість за рідне село наповнювала людські серця, зичили винуватцям свята організатори, а плідна й віддана праця слугувала запорукою щасливого майбутнього. Майбутнього, в якому у кожній сім’ї, у кожній родині пануватимуть щастя, любов та достаток.

Останні новини