Бердичів

міська рада

Вогонь Слави і квіти Пам’яті: у Бердичеві відзначили День Гідності та Свободи

IMG_20211121_120102

На площі Незалежності, біля меморіалу «Слава Героям!», відбулося урочисте зібрання з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи.

Саме у цей день – 21 листопада – з інтервалом у 9 років розпочалися Помаранчева революція (2004) та Революція Гідності (2013). Ці доленосні події стали початком національного відродження та новітньої боротьби за незалежність України.

Український народ продемонстрував всьому світу, що має Гідність та знає, що таке Свобода, зазначив у своєму виступі міський голова Сергій Орлюк. За європейський вибір, демократичні цінності, волю і державний суверенітет, констатував, віддали свої життя тисячі наших співвітчизників. Бердичівляни, наголосив, повинні берегти пам’ять про громадянський подвиг розстріляних на Майдані і полеглих на Сході та примножувати їхні здобутки.

Молитву за Героїв України проголосив Благочинний Бердичівського округу ПЦУ, протоієрей Євгеній Шимченко. Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам’ять загиблих за Гідність і Свободу українців, серед яких – 28 жителів Бердичева та району.

Останні новини