Бердичів

міська рада

Відбулася 15 чергова сесія Бердичівської міської ради

IMG_20211118_103223~2

На початку 15 чергового сесійного засідання Бердичівської міськради голова міської територіальної виборчої комісії Олександр Подгорчук оголосив про зміни у її депутатському складі.

Так, депутата Бердичівської міської ради 8-го скликання від фракції ВО “Батьківщина” Володимира Пономарчука було визнано таким, що достроково припинив свої повноваження у зв’язку зі смертю. Натомість лави народних обранців поповнив його однопартієць Андрій Ткачук. Пам’ять свого померлого колеги присутні вшанували хвилиною мовчання.

Депутати розглянули понад чотири десятки питань, винесених на порядок денний. Зокрема, погодили Кредитний договір та Договір про грант із Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО), ухвалили створення територіальних формувань цивільного захисту Бердичівської міської територіальної громади та спостережної ради при КНП “Бердичівська міська лікарня”.

Також народні обранці вирішили приватизувати об’єкт комунальної власності – нежитлове приміщення по вул. Шевченка, 18/2 – шляхом його продажу на електронному аукціоні. Для реалізації на торгах двох інших нежитлових об’єктів – приміщення по вулиці Житомирська, 5 та будівлі і вбиральні по вулиці Сергія Ковтуна, 16 – не вистачило необхідної кількості голосів.

Значну частину затвердженого порядку денного становили земельні питання. Депутати ухвалили проєкти рішень щодо передачі земельних ділянок у власність громадянам, надання дозволів на виготовлення документації із землеустрою, продовження договорів оренди землі та сервітутного землекористування.

На засіданні було внесено низку змін і доповнень до попередніх рішень Бердичівської міської ради та затверджено зміни до бюджету територіальної громади на 2021 рік.

Окрім того, народні обранці взяли до відома інвестиційну програму на 2021–2023 рр., презентовану представниками ТОВ “Комплекс екологічних споруд” та звіт секретаря Бердичівської міської ради Богдана Коляди. Заслухали на сесії і виступ волонтерки Катерини Закревської. Жінка вручила міському голові Сергію Орлюку, а також місцевим активістам і благодійникам Почесні грамоти та подякувала за підтримку Збройних Сил України.

Останні новини