Бердичів

міська рада

За минулу добу у Бердичівській міській лікарні – 10 нових пацієнтів із коронавірусом, 9 із них – невакциновані

Pls_info-1-paqcluwjr0c9kilus37hajlkx5n9wowv3mftsbkm1s

За минулу добу, 7 листопада, до інфекційного відділення Бердичівської міської лікарні було госпіталізовано 10 жителів громади із коронавірусною хворобою. Переважна більшість із них – 9 людей – не отримали жодної дози антиковідної вакцини, і лише 1 пацієнт зробив перше щеплення, – повідомила очільниця комунального підприємства Лариса Бабікова.

Рівень завантаженості ліжок, передбачених для хворих із підтвердженим COVID-19 та підозрою на нього, за словами медиків, нині сягає 67,5% і має тенденцію до зростання. Для порівняння, станом на 1 жовтня поточного року цей показник становив 43,5%.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, наразі серед усіх пацієнтів, котрі перебувають на стаціонарному лікуванні в українських медичних закладах, понад 90% становлять невакциновані громадяни. Водночас, йдеться у повідомленнях МОЗ, на фоні стрімкого поширення інфекції серед населення такі люди піддаються у 6 разів більшому ризику захворіти на коронавірус (зокрема, на панівний в Європі штам “Дельта”), та в 11 разів – померти в результаті ускладнень, викликаних інфекцією. Хворі ж, які мають хоча б одне щеплення, навпаки, переносять ковід легше та одужують швидше, – наголошують в Міністерстві.

Вакцинуватися, а отже зменшити ризик зараження, захиститися від важкого перебігу і можливих наслідків коронавірусної хвороби, зробити власний внесок у формування колективного імунітету, закликають жителів Бердичівської міської територіальної громади місцеві медики.

Останні новини