Бердичів

міська рада

Місто розпочало перемовини з АТ “Укрзалізниця” щодо відновлення функціонування залізничного переїзду

IMG_20211116_120958

Можливість відновлення роботи залізничного переїзду в районі заводу “Прогрес” обговорила міська влада на зустрічі з представниками АТ “Укрзалізниця”.
У вересні поточного року, після трагічної загибелі Почесного громадянина міста Бердичева Леоніда Копитка, на цій ділянці шляху було демонтовано пішохідний перехід. Проте його відсутність тільки погіршила ситуацію.
Мікрорайон із двадцятитисячним населенням та стратегічно важливими підприємствами залишився фактично відрізаним від центру. Люди, незважаючи на небезпеку, і далі продовжують переходити через колії. А от кареті швидкої допомоги, щоб дістатися на виклик у ізольовану частину Бердичева, доводиться долати близько 9 зайвих кілометрів.

Місто пропонувало керівництву “Укрзалізниці” різні варіанти вирішення проблеми. Найкращим сторони визнали будівництво пішохідного переходу під залізничними коліями. Водночас міська влада наголошує на необхідності спорудження підземного тунелю з реверсивним рухом для легкових автомобілів, щоб налагодити транспортне сполучення між мікрорайонами.
Орієнтовна вартість прокладання пішохідного тунелю (без урахування наземних робіт) становить від 10 до 11 млн. грн., автомобільного – від 40 до 60 млн. грн. Витрати, переконані спеціалісти, можна трохи зменшити шляхом об’єднання двох підземних зон, але це питання потребує додаткового вивчення.
Фінансування будівництва будь-яких переходів через залізничні колії лягає на бюджети громад. Тому, за словами представників місцевої влади, задля реалізації проєкту доведеться залучати інвесторів або звертатися за допомогою до держави.