Бердичів

міська рада

Понад 30 рішень, що стосуються життєдіяльності громади, затвердили на засіданні виконавчого комітету

IMG_20211125_100524

Понад три десятки рішень ухвалили на останньому засіданні члени виконавчого комітету. Так, з-поміж іншого, було затверджено план заходів із підготовки та відзначення Міжнародного дня осіб з інвалідністю. Активісти громадських організацій, в яких опікуються вирішенням питань даної категорії населення, отримають Грамоти Бердичівської міської ради та грошові винагороди. Буде придбано й роздано подарункові набори та солодощі: їх отримає 1 136 представників організацій осіб з інвалідністю (за поданням керівників) та 212 осіб, котрі перебувають на обліку у Центрі надання соціальних послуг. Окрім того, у самих організаціях відбудуться заходи з урахуванням вимог карантину.

Традиційно проєкти рішень складали окремі блоки – питання, пов’язані з захистом прав дітей, із землею, економічний та соціальний блоки, проєкти, що стосувалися галузі ЖКГ тощо.

У новому складі відтепер працюватиме місцева комісія з перейменування вулиць, провулків та площ. Члени виконкому затвердили завдання на розроблення схеми санітарного очищення міської територіальної громади. Було внесено зміни до рішення виконкому щодо підготовки господарства бердичівської громади до робот в осінньо-зимовий період та початку опалювального сезону 2021-2022рр. Змін також зазнало одне з рішень виконавчого комітету, що стосувалося Правил приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення.

Допомогою особам, котрі постраждали від домашнього насильства та/або за ознакою статі займатиметься спеціально створена мобільна бригада соціально-психологічної підтримки. А на території ОСББ «Левада 5а, 27» (будинки, що на вул. Б. Хмельницького, 5а та Садовій, 27) з’явиться дитячий майданчик: у виконавчому комітеті проголосували за те, аби надати дозвіл на його встановлення.