Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк: бердичівські комунальники готові до зими

IMG_20211112_141119

Міський голова Сергій Орлюк спільно із представниками управління житлово-комунального господарства перевірив рівень підготовки МКП “Бердичівкомунсервіс” до роботи у зимовий період.

На балансі підприємства, повідомив його керівник Ігор Максімов, перебуває понад чотири десятки одиниць різноманітної техніки: екскаватори, самоскиди, комбіновані дорожні та бортові автомобілі. Стару техніку, за словами директора, працівники поступово ремонтують або переобладнують, тому, за потреби, вся вона може працювати на міських вулицях. Нещодавно комунальний автопарк поповнили дві нові спецмашини – трактор та грейдер, придбані за кошти місцевого бюджету. Також для проходження зимового періоду на підприємстві уже заготовили 4,5 тис. тонн піщано-сольової суміші.

Наразі “Бердичівкомунсервіс”, розповів Ігор Максімов, намагається максимально оптимізувати свої видатки та раціоналізувати робочий процес. Так, комунальники перестали купувати готові дорожні знаки. Натомість на попередньо зачищену та оброблену металеву поверхню старого знака клеять спеціальну світловідбивну плівку. Таке нововведення допомагає витрачати у чотири рази менше коштів.

Також працівники “Комунсервісу” самотужки обладнали причепи із сітками для ефективного прибирання великої кількості опалого листя. Його віднедавна не вивозять на полігон твердих побутових відходів, а кладуть у компостну яму. Отриманим добривом планують підживлювати міські клумби. Сухе гілля теж не викидають: подрібнюють на спеціальній установці та використовують для опалення власних господарських приміщень.

Зі слів Сергія Орлюка, наразі підприємству бракує кваліфікованих працівників. Однак уже з наступного року, переконаний, цю проблему вдасться частково вирішити за рахунок підвищення заробітної плати. Завдяки побаченим позитивним змінам у методах господарювання “Комунсервісу”, міський голова впевнений, що нині Бердичів готовий до будь-яких зимових сюрпризів.