Бердичів

міська рада

Управління житлово-комунального господарства інформує про порядок видалення зелених насаджень

IMG-3a87dadff93a3fd850121a95b3c374c9-V

Згідно Закону України “Про благоустрій населених пунктів”, Постанови Кабінету Міністрів України № 1045 від 01. 08. 2006 р. та інших нормативно-правових актів, процедура видалення зелених насаджень на території бердичівської громади відбувається у кілька етапів, інформують в управлінні ЖКГ.

Насамперед, юридична або фізична особа звертається до Бердичівської міської ради з відповідною заявою. На вказаний у документі об’єкт виїздить профільна комісія, до складу якої входять представники Державної екологічної інспекції Поліського округу.

За результатами обстеження, спеціалісти складають акти, де вказують характеристики дерева (породу, діаметр стовбура, приблизний вік тощо) та причини його видалення. Зрізати дозволяється лише аварійно-небезпечні насадження – трухляві, гнилі, дуплисті, фаунтні та ті, що досягли вікової межі. Якщо ж дерева живі, екологи можуть ухвалити рішення про необхідність кронування або формування, які зазвичай проводяться в осінньо-зимовий період. Складені акти обстеження в обов’язковому порядку перевіряють і підписують усі члени комісії.

Зрештою, звернення громадян спільно з висновками фахівців виносяться на розгляд виконавчого комітету. І лише після затвердження відповідних проєктів рішень заявники можуть отримати ордер на видалення зелених насаджень.

Дерева, що знаходяться на територіях, підпорядкованих управляючим компаніям та ОСББ, останні зрізують самотужки. Аварійними об’єктами займається МКАРС. МКП “Бердичівкомунсервіс” розчищає землі загального користування.

На приватизованій або орендованій земельній ділянці, відповідно до чинного законодавства, видалення дерев відбувається на розсуд власника або орендаря, без погодження з органами місцевого самоврядування. Водночас за аналогічні дії поза межами своїх земельних ділянок, громадяни притягатимуться до адміністративної відповідальності.

Наразі в роботі у комунальників перебуває 68 складених актів на видалення зелених насаджень по місту Бердичеву

Останні новини