Бердичів

міська рада

Із відкоригованим генпланом мають намір підійти до розробки комплексного плану просторового розвитку території у бердичівській громаді

1

Доопрацювання розділів генплану міста та обговорення нової містобудівної документації у контексті майбутньої розробки комплексного плану просторового розвитку території бердичівської громади. Цій темі було присвячено робочу зустріч за участі першого заступника міського голови Артема Азізова, представників місцевого управління містобудування, архітектури та земельних відносин, а також фахівців ДП науково-дослідного і проєктного інституту містобудування.  

Свого часу представники цієї організації займалися розробкою генплану Бердичева й усіх пов’язаних з ним документів. Змінюється час, громада збільшується й розвивається, тож постала необхідність коригувань. Зокрема – у плані червоних ліній, зонінгу, історично-архітектурного плану. Аби розпочати роботу столичні містобудівники повинні володіти певним набором «вихідних даних» – з цими даними їх і знайомили у Бердичеві. Генплан стане однією з головних складових Комплексного плану просторового розвитку території. Такі плани кожна громада має розробити до 2025 року. Комплексний план повинен буде виступити тим документом, на базі якого видаватимуть дозволи на будівництво, на оренду, з якого буде чітко видно, яка земля, якого призначення та якої площі є в наявності у громади, з нього можна буде дізнатися всю необхідну інформацію по нерухомому майну та його стану, по місцевому виробництву тощо.