Бердичів

міська рада

Віфлеємський вогонь – у Бердичеві: юні пластуни передали його міському голові Сергію Орлюку

1-11

Символ тепла, миру та злагоди – Віфлеємський вогонь – передали юні пластуни Житомирщини міському голові Сергію Орлюку. У дні посту, розповіли, палаючий вогник свічки означає очікування та повну жертовність. Водночас вогонь слугує знаком солідарності з усіма, хто далеко, з убогими, він поєднує з Господом, котрий, як відомо, народився у крайній бідності. А ще світло Віфлеємського вогню є символом найбільшого добра.

Цим вогнем, кажуть пластуни, люди запалюють свічки на святу вечерю, у церквах, зазвичай, він зберігається до Йордану. Із початком війни на сході, пластуни щороку передають Вогонь українським воякам до зони бойових дій.

Він має за велику честь бачити цих красивих юних людей і приймати такий подарунок, зазначив Сергій Орлюк. Дивлячись на пластунів, зазначив, розумієш, що в України є майбутнє, і це майбутнє – вони. Від себе Сергій Орлюк пообіцяв підтримку учасникам пластунського руху, адже те, що вони несуть людям, наповнено високою духовністю. А Вогонь з його свічки, запевнив, розійдеться Бердичевом – на мир, на щастя, на добро.