Бердичів

міська рада

“Діти – дітям”: учні та вихованці навчальних закладів Бердичева передали подарунки своїм одноліткам на Схід

IMG_20211217_100614

Учні загальноосвітніх шкіл та вихованці дошкільних навчальних закладів Бердичівської міської територіальної громади долучилися до благодійної акції “Діти – дітям” і передали подарунки своїм одноліткам зі Сходу України.

За словами директорки Бердичівського благодійного фонду “Оберіг-26” Ірини Піскун, ідея започаткувати такий проєкт виникла чотири роки тому у волонтерському середовищі міста. Тоді, розповіла вона, активісти самі збирали і відвозили подарунки дітям, що живуть поблизу лінії фронту. Під час спілкування з ними та їхніми батьками, зізнається пані Ірина, зрозуміли, що примирити дорослих дуже важко, адже кожен з них має уже сформований світогляд та усталену життєву позицію. Тому волонтери вирішили сприяти порозумінню між дітьми, бо саме їм незабаром доведеться спільно розбудовувати державу.

Цього року, повідомила Ірина Піскун, новорічні подарунки від юних бердичівлян до Дня святого Миколая отримають понад 1000 маленьких жителів “сірої зони”. Дітей вітатимуть не лише представники БФ “Оберіг-26” та БО “Відкрите серце”, а й військовослужбовці 26-ої окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича, котрі наразі перебувають на Сході.

Разом із солодощами, іграшками, канцелярією, звертає увагу начальниця управління освіти і науки Бердичівської міської ради Валентина Адаменко, батьки і діти вкладають у новорічні подарунки душевне тепло, доброту своїх сердець та щирі побажання миру, безпеки, злагоди.

Надзвичайно милосердною та доброю вважає започатковану традицію міський голова Сергій Орлюк. Головна родзинка цих подарунків, переконаний, полягає у тому, що вони призначені друзям від друзів, дітям – від таких само дітей. Ми, підкреслив Сергій Орлюк, хочемо, аби на Сході знали, що для нас Україна – це не лише Бердичів. Для нас Україна – скрізь, де живуть наші люди.

Директорка БФ “Оберіг-26” Ірина Піскун та керівник БО “Відкрите серце” Петро Залізний на шістнадцятій позачерговій сесії Бердичівської міської ради, вручили ювілейну медаль “30 років Незалежності України” Валентині Адаменко. В її особі, наголосили волонтери, вони висловлюють щиру подяку усім дітям, батькам, педагогам, директорам навчальних закладів, які вже неодноразово збирали допомогу для людей, що живуть поруч із війною та солдатів, котрі захищають українські кордони.