Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк зустрівся з представниками організацій ветеранів, інвалідів війни і Збройних Сил та «Стимул»

1-2

03 грудня у міському Палаці культури Сергій Орлюк зустрівся з активістами міського осередку інвалідів війни та Збройних Сил, а також із представниками організацій ветеранів та інвалідів-візочників «Стимул». Вони зібралися, аби висловити слова подяки й шани ветеранам та людям з інвалідністю, зазначили організатори заходу: за кожним із присутніх у залі – непросте життя, іноді трагічне, повне випробувань і надій на те, що все буде добре.

У 2021-му 20-річний ювілей відзначила місцева організація інвалідів війни та Збройних Сил, очолювана Володимиром Борчаном. Сьогодні у ній налічується 287 осіб, основна мета діяльності – захист соціальних, економічних, вікових та інших інтересів військових з обмеженими можливостями і вдовами військовослужбовців збройних сил. Володимир Борчан займається цим ось вже 19 років – не на папері, а в реальному житті, намагаючись не відходити від принципів небайдужості й чуйності до проблем кожного зі своїх соратників по організації, констатували учасники зустрічі. З нагоди ювілею і Дня осіб з інвалідністю Сергій Орлюк нагородив його відзнакою «Честь і слава Бердичева».

Прагнення не стояти осторонь, бути активним і потрібним громаді, її найстаршим представникам та молоді – таким знають Володимира Борчана у громаді. Його та усіх членів очолюваної ним організації привітали директорка КУ «Центр надання соціальних послуг» Тамара Каверіна, а також колеги-керівники ветеранських організацій Вагіф Мамедов та Микола Вахніцький.

До дня 3-го грудня, 98 членів організації Володимира Борчана отримали матеріальну допомогу, а 213 – продуктові набори. У числі інших організацій, в яких опікуються людьми з інвалідністю, матеріальну підтримку отримали й у «Стимулі».

Він щиро радий бачити кожного та проситиме у Господа, аби той дарував ще багато сил і можливостей ветеранам-військовослужбовцям, містянам, котрі мають інвалідність, та їхнім родинам, зазначив у своєму виступі міський голова. Саме вони – люди старшого віку – заклали у молодших поколіннях розуміння важливості активного життя й відданої праці, вірності своїм обов’язкам, необхідності у разі потреби вийти на захист Батьківщини, відновлювати, розбудовувати й розвивати місто, в якому живуть, констатував Сергій Орлюк. І за це влада й громада мають віддячити їм особливою увагою та незмінно бути поруч. Аби не прийшло найстрашніше – самотність у поважному віці.

Вони не самотні, запевнив присутніх міський голова: у них є соратники по організаціям, є Борчан, Яремчук і Вахніцький, є він – Сергій Орлюк – та команда його однодумців. Проблема, розділена між 10 людьми, меншає у 10 разів, нагадав голова, і закликав людей з інвалідністю не замикатися у власній мушлі, а комунікувати, ділитися своїми проблемами й радощами. Головне завдання, що стоїть перед людьми з особливими потребами, – не боятися і не втомитися жити. А власна сила духу й небайдужість інших у цьому допоможуть.  

Останні новини