Бердичів

міська рада

Членські посвідчення та вступ до Української асоціації: результати першого засідання Бердичівської молодіжної ради

inbound9183618229406603531

Молодіжна рада при Бердичівському міському голові провела своє перше засідання та прийняла низку рішень, що стосуються початкового етапу її формування.

Голову, заступника та секретаря члени новоствореного консультативно-дорадчого органу обрали ще на установчих зборах за допомогою відкритого голосування. Тоді ж був затверджений і первинний склад молодіжної ради. До неї увійшли тринадцятеро бердичівлян – представників громадських об’єднань, установ, організацій та закладів освіти – віком від 14 до 35 років.

А оскільки, згідно Положення, молодіжна рада може налічувати до 20 членів, на першому засіданні розглянули заяви тих, хто тільки вирішив до неї приєднатися. У результаті рада поповнилася ще п’ятьма особами: Вікторією Лещенко (БМГГ №2), Анастасією Шеховцовою (СЗОШ №8), Марією Степанською (НВК №10), Мариною Следюк (ЗОШ №12), та Єгором Пишняком (ГО “Захист та правопорядок”).

Ще одному бердичівлянину було відмовлено у членстві. За словами юриста, у нормативних документах щодо діяльності молодіжних рад встановлено чіткі вікові обмеження, тож чоловік, який вже має повних 35 років, не зміг увійти до складу дорадчого органу.

Окрім того, на засіданні прийняли Положення про посвідчення членів Бердичівської молодіжної ради, а також затвердили вступ молодіжної ради та делегування її голови Олексія Тростянського як представника до асоційованих колективних членів ГО “Українська асоціація молодіжних рад”.