Бердичів

міська рада

Освітянська профспілка підбила підсумки роботи у 2021 році

1

В актовій залі міськвиконкому підсумки діяльності у році, що минув, підбила освітянська профспілка бердичівської громади. Не дивлячись на непрості умови праці в умовах пандемії, місцеві вчителі й вихователі гідно пронесли місію сіячів розумного, доброго, вічного, констатувала у своєму вітальному виступі голова місцевої профспілки освіти і науки Анжела Цвєткова. У міській територіальній громаді, продовжила, освітянин захищений, освітянин оздоровлений і бере активну участь у всьому, чим живе педагогічний простір України й Житомирщини. Він має світлий розум, натхнення, відрізняється прагненням креативити й творити та бажання зрощувати тих, хто у майбутньому відповідатиме за розвиток української держави.

Нелегкий і напружений 2021-й профспілка, зі слів Анжели Цвєткової, намагалася наситити змістовним позитивом: члени «первинок» побували у різних куточках України, знайомлячись з усім, на що багата рідна земля та люди на ній, і чим щедра вітчизняна освітянська нива.

І ось прийшов час підсумувати пророблене. Результат вилився у численні Грамоти, Подяки, відзнаки. Так, зокрема, Грамоту Федерації профспілок України отримав профспілковий осередок ЗОШ № 7 ім. В. Пастуха, а профспілчан СЗОШ № 17 нагородили Почесним знаком «Турбота про дітей» – за вагомий внесок в організацію дитячого оздоровлення. Окрім того, на присутніх у залі чекали Подяки від обласного комітету освітянської профспілки, відзнаки за участь та перемоги у різного роду педагогічних форумах, творчих виставках, за здобутки по лінії Малої Академії наук тощо.

Капелан, волонтер, голова благодійної організації «Відкрите серце», директор табору «Соколятко» та партнер профспілчан бердичівської громади Петро Залізний відзначив винуватців дійства Знаком народної пошани «30 років Незалежності України».

Пандемія внесла свої корективи у хід навчально-виховного процесу, втім завдяки професійності, креативності та творчому підходу до роботи бердичівських педагогів це не відобразилося на його ефективності, зауважив, звертаючись до присутніх, заступник голови обласного комітету профспілки працівників освіти і науки Микола Красько. Він сподівається, що у 2022-му році буде відновлено те, чого позбавив спільноту педагогів коронавірус – огляди, конкурси тощо. І представники бердичівської громади традиційно виступлять у них однією з окрас та рушійних сил.

Праця профспілчан місцевої освітянської галузі заслуговує на велику подяку, зазначив присутній на заході міський голова Сергій Орлюк. За світло в очах, за наснагу, за посмішки на обличчях дітвори. На думку Сергія Орлюка, освітяни складають особливу родину, яку профспілка робить ще більш згуртованою та потужною. Захищати чиїсь права – справа не з простих, але це робити необхідно і дуже важливо. Саме профспілки, нагадав міський голова, не раз впливали на долю держав, на вектор їх подальшого руху, саме вони є силою та захистом. Сергій Орлюк побажав профспілчанам переможного миру у країні, здоров’я, аби здійснювалися мрії та ніколи не наставала втома від життя.