Бердичів

міська рада

“Кращий разумковець-2021”: бердичівський Центр позашкільної освіти підбив підсумки минулого року

IMG_20220119_175050

У Бердичеві відбулася тринадцята традиційна щорічна Церемонія нагородження “Кращий разумковець-2021”, на якій відзначили перемоги і здобутки вихованців та педагогів ЦПО ім. О. Разумкова.

Кращих з кращих обирали у дев’яти номінаціях: “Майбутнє України”, “Лідери екологічних змін”, “Палке серце позашкільника”, “У творчості сягаю зірок”, “Творити музику”, “Я змінюю світ на краще”, “По стежках мудрого педагога”, “Проєкт року” та “Крок назустріч”. Почесні відзнаки отримали позашкільники – юні екологи, дослідники, танцівники, вокалісти, техніки – переможці різноманітних конкурсів міського, обласного та всеукраїнського рівнів, а також викладачі, випускники, партнери та друзі закладу.

За словами директорки Центру Олени Боровської, переважна більшість номінацій є незмінними, однак на кожній Церемонії з’являються нові – залежно від досягнень. Так, розповіла, цього року було вирішено окремо відзначити успішну роботу Лесі Вікарій та Ніни Ваховської над проєктом “Молодь Бердичева в Екодії”, що став переможцем грантового конкурсу Програми розвитку Організації Об’єднаних націй Глобального екологічного фонду (ПРООН ГЕФ).

Не забули разумковці і про тих, хто завжди помічає їхню наполегливу працю, сприяє та допомагає. Так нагороди у номінації “Крок назустріч” отримали народний депутат України Богдан Кицак, президентка Міжнародної асоціації позашкільної освіти Олена Биковська, директорка студії вишивки “Я – українець” Тетяна Білоус. На думку Олени Боровської, підтримка Центру позашкілля усіма рівнями влади, місцевими підприємцями та батьками свідчить про те, що і держава, і громадяни дбають про майбутнє юного покоління й докладають зусиль для його гармонійного та всебічного розвитку.

Легендарну фразу Вінстона Черчілля “Якщо ми економимо на культурі, то за що ми тоді воюємо?” процитував у своєму виступі міський голова Сергій Орлюк. Керівництво та жителі громади, запевнив, завжди готові відгукнутися і підтримати Центр позашкільної освіти у всіх починаннях, адже саме тут близько 2 тисяч дітей та підлітків отримують культурне, духовне та естетичне виховання.

Свою творчість та гарний настрій присутнім на Церемонії дарували творчі колективи ЦПО: театр пісні “Краплинки”, вокальні ансамблі “Золотий ключик” і “Старий рояль”, хореографічні ансамблі “Колібрі”, “О-ля-ля”, “Яринка” та “Шакті”, а також інтегрований гурток раннього розвитку дитини “Розумашки”.

Сьогодні міське позашкілля пропонує юним бердичівлянам заняття у 40 різноманітних гуртках під керівництвом 38 досвідчених викладачів, зазначають організатори свята та запрошують усіх охочих дітей доєднатися до великої родини разумковців.

Останні новини