Бердичів

міська рада

Бердичівські депутати не передали функції замовника з будівництва та ремонту міських спортивних об’єктів обласній адміністрації

IMG_20220210_121857

На засіданні 19 сесії депутати не підтримали проєкт рішення щодо делегування функцій замовника з виконання будівельно-ремонтних робіт по міським спортивним об’єктам Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА.

Спершу секретар міської ради Богдан Коляда ознайомив народних обранців із відповідним листом від Департаменту. У листі значилося, що Бердичівська ДЮСШ ім. В. Лонського увійшла до проєкту Президента України “Реконструкція 18 спортивних інтернатів та 100 ДЮСШ”, а тому її тренувальна база буде поліпшена шляхом реалізації наступних заходів:

• реконструкція приміщення ДЮСШ (зал боксу) по вулиці Братів Міхеєвих, 6;

• реконструкція будівлі ДЮСШ по вулиці Європейській, 81;

• реконструкція стадіону ДЮСШ по вулиці Європейській, 116;

• будівництво спортивного комплексу ДЮСШ по вулиці Європейській, 25-Б.

А оскільки відповідальність за своєчасне та якісне виконання робіт на усіх об’єктах “Великого будівництва” несе обласна державна адміністрація, Департамент регіонального розвитку просить передати йому функції замовника з будівництва (розпорядника/одержувача бюджетних коштів) вказаних об’єктів з метою координації робіт та їх реалізації на обласному рівні.

Після секретаря міськради слово взяв Сергій Орлюк. Він закликав колег бути толерантними під час обговорення проекту рішення, а також з розумінням поставитися до зазначених обставин та підтримати запропоновану ініціативу.

Питання викликало жваву дискусію серед депутатів, а також присутніх на сесії керівників та фахівців спортивних закладів міста. Кожен охочий мав змогу висловити на загал власну думку з цього приводу.

Деякі народні обранці були категорично проти делегування функцій Департаменту, адже тоді, переконані, громада не зможе контролювати процес виконання робіт та жодним чином на нього впливати.

Інші депутати заявляли про підтримку зазначеного проєкту рішення. Головне, аргументували, щоб у місті з’явилися відремонтований ФОК, оновлений стадіон, тренувальна база для легкоатлетів.

У своєму виступі міський голова Сергій Орлюк підсумував усе сказане колегами та закликав депутатів допомогти громаді міста гарантовано отримати омріяні сучасні спортивні об’єкти, будівництво яких може розпочатися уже цього року.

Проєкт рішення підтримало 16 народних обранців. Решта депутатів проголосували проти, або утрималися.

Останні новини