Бердичів

міська рада

Визначено обдарованих спортсменів громади, котрі отримуватимуть стипендію у І півріччі

1-10

Список кандидатів на отримання стипендії обдарованим та перспективним спортсменам розглянули члени профільної комісії у складі посадовців міської ради та спортивної громадськості бердичівської громади. Нагадаємо: за положенням, претендентами вважаються ті, хто здобули І-ІІІ місця на офіційних змаганнях, не нижчих Всеукраїнського, європейського та світового рівнів.

Засідання комісії з призначення стипендій відбулося за участі міського голови Сергія Орлюка. Насамперед, він повідомив присутнім про те, що ініціював збільшення суми стипендіального фонду на ІІ півріччя цього року. На перші 6 місяців 2022-го вона склала 48,0 тис. грн., і наразі спеціалісти відпрацьовують варіанти, скільки складатиме оновлений фонд виплати. Кому з кандидатів скільки призначати, вирішуватимуть члени комісії. Особливу увагу міський голова просив звернути на процес оформлення і подачі відповідного пакету документів, адже процес їх вивчення та аналізу займає певний час.

Окрім того, буде розглянуто ще одну ініціативу Сергія Орлюка – виплата тим, хто успішно виступив на змаганнях вищезазначених рівнів, призових (стимулюючих) коштів. Так, аби отримати їх можна було одразу, повернувшись зі змагань.

Щодо тих, хто отримає стипендію за І півріччя, то на комісії розглянули 10 кандидатур. Один із претендентів, як з’ясувалося, зареєстрований та мешкає у с. Бистрик (за умовами положення, стипендії мають призначатися спортсменам, котрі проживають та зареєстровані у Бердичівській МТГ та несуть її результативний залік). Ще одна претендентка, відповідно наданих протоколів, виступала за збірну м. Києва.

Після того, як, за результатами голосування, обох кандидатів було виключено зі списку, залишилося 8 прізвищ. На них і розподілять 48,0 тис. грн.: на кожного передбачено по 1,0 тис. грн. (без урахування податків). Стипендіатами стали:

  • Володимир Савіцький (легка атлетика, тренер С. Шеремет);
  • Дмитро Нікітін (легка атлетика, тренер І. Лонський);
  • Аліна Розовенко (легка атлетика, тренери – Ю. Кузик, О. Гаврилюк);
  • Віктор Кравчук (легка атлетика, тренери – О. Михальченко, М. Денисов);
  • Крістіна Новарчук (легка атлетика, тренери – Ю. Кузик, О. Гаврилюк);
  • Олег Чулячеєв (бокс, тренер О. Сікорський);
  • Андрій Налімов (легка атлетика, тренер О. Михальченко);
  • Олександра Чернецька (кікбоксинг WAKO, тренер О. Коденський).

Останні новини