Бердичів

міська рада

Відбулася 19 чергова сесія Бердичівської міської ради

IMG_20220210_100525

На початку 19 чергового сесійного засідання секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда зачитав лист від фракції “Опозиційна платформа – За життя”. У документі йшлося про те, що двоє депутатів – Костянтин Казаков та Жірайр Сарксян – виключені з її складу. Відтепер фракція налічує всього четверо народних обранців, а зазначені депутати стали позафракційними.

На засіданні було розглянуто понад три десятки питань порядку денного, котрі стосувалися різних сфер життєдіяльності громади.

Зокрема, депутати ухвалили план роботи міськради на 2022 р., Програму розвитку малого і середнього підприємництва територіальної громади на 2022 – 2025 рр., а також Комплексну програму розробки містобудівної документації на 2022 р. у новій редакції.

Окрім того, народні обранці затвердили мінімальну вартість місячної оренди 1 м. кв. загальної площі нерухомого майна фізичних осіб та внесли зміни до бюджету громади на поточний рік.

Було прийнято на сесії і низку рішень щодо земельних питань. Так, депутати проголосували за продовження договорів оренди землі і сервітутного землекористування, надання дозволів на виготовлення документації із землеустрою, вилучення та передачу земельних ділянок у власність фізичним особам.

Вистачило голосів і для безоплатної передачі основних засобів з балансу МКВЖРЕП №7 на баланс інших комунальних підприємств та закріплення їх на праві господарського відання.

Також народні обранці внесли зміни до попередніх рішень міської ради, заслухали виступ представника ПП “Зевс” та розглянули депутатські запити.