Бердичів

міська рада

Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

1-11

У зв’язку з початком ескалації воєнних дій в Україні, у Бердичеві відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На його початку до присутніх звернувся міський голова Сергій Орлюк. Всі розуміють, зазначив: почалася війна. В цих умовах повинні прийматися правильні рішення.  

Ще вранці було оголошено, аби діти не йшли до садочків та шкіл – наразі до 28 лютого включно. За можливості, транспорт у місті повинен працювати. Керівники підприємств, установ, організацій – реагувати на телефонні дзвінки та обов’язково перебувати на робочих місцях. Кожен має чітко знати алгоритм дій у різних ситуаціях, у тому числі й у випадку артобстрілів чи авіаударів. Окремо Сергій Орлюк нагадав про необхідність забезпечення відповідальними особами вільного доступу до підвальних приміщень.

Очолювані ними структури працюють у штатному режимі, доповіли керівники комунальних підприємств та установ. Сформовано запаси  води, пального, необхідних для діяльності засобів, матеріалів тощо.

Проєкт рішення комісії «Про зменшення ризику виникнення надзвичайної ситуації» озвучив начальник відділу з питань НС та ЦЗН Віктор Рябушко.

Обов’язковим, що має бути присутнім у цих умовах, наголосив на завершення засідання Сергій Орлюк, це взаємодопомога. Фраза «Разом переможемо!» віднині – не просто гасло. Це – сенс життя. Щодо дій міської влади, то все, що в її силах та можливостях, запевнив, буде зроблено.

Повний текст проєкту рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки буде оприлюднено на Офіційному сайті Бердичівської міської ради.