Бердичів

міська рада

Дотримання житлових прав ветеранів АТО у Бердичеві перевірив представник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

IMG_20220209_140223

Представник Управління моніторингу прав військовослужбовців, поліцейських, ветеранів та інших осіб при Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відвідав Бердичів з робочим візитом.

На виконання п.25 Плану заходів із реалізації Стратегічних напрямів діяльності Уповноваженого ВРУ з прав людини на 2022 рік, затвердженого наказом Уповноваженого ВРУ з прав людини від 29.12.2021, під час візиту службовець перевірив дотримання житлових прав осіб з інвалідністю внаслідок війни, зокрема ветеранів АТО/ООС та членів їхніх сімей.

Під час моніторингу було встановлено, що управління праці та соціального захисту населення Бердичівської міської ради проводить значну роботу за даним напрямком. Фахівці вчасно розглядають заяви та документи, котрі надходять від зазначеної категорії громадян, на встановлення субвенції з державного бюджету на виплату грошової компенсації за належні до отримання житлові приміщення.

Однак, зазначив представник Секретаріату, значно перешкоджає реалізації житлових прав ветеранів АТО/ООС недофінансування з боку держави. З бюджету не виділяється достатня кількість коштів для забезпечення житлом або компенсаціями усіх заявників.

Водночас, повідомив, за результатами перевірки у всі необхідні державні структури будуть направлені відповідні рекомендації та акти реагування.