Бердичів

міська рада

Пішов із життя Почесний бердичівлянин Володимир Ольшевський

Ольшевський-ВС

На 68-му році життя не стало Почесного громадянина м. Бердичева, багаторічного директора Бердичівського коледжу промисловості, економіки та права Володимира Ольшевського.

Народився Володимир Ольшевський на Ружинщині. Закінчивши школу, вступив до Бердичівського машинобудівного технікуму, обравши спеціальність техніка-технолога ливарного виробництва. Кілька років пропрацював ливарником на «Прогресі», а у 1977-му обійняв посаду майстра виробничого навчання у маштехнікумі. Далі знову було навчання, потім – викладання у технікумі і робота певний час у міськкомі КПУ.  

У 90-му році Володимир Ольшевський повертається до машинобудівного коледжу, а через три роки очолює його. Керувати навчальним процесом та життєдіяльністю закладу довелося у нових економічних умовах. Під час директорства Володимира Ольшевського у коледжі з’явився ряд нових спеціальностей, оновлювалася матеріально-технічна база. Заклад успішно пройшов акредитацію, а Володимира Ольшевського колектив ще двічі поспіль обирав керівником. Так само неодноразово громада довіряла йому представляти її інтереси у міській раді, протягом багатьох років директора коледжу обирали до складу виконавчого комітету.

Внесок Володимира Ольшевського у розбудову галузі освіти нагородами відзначали місто, область і держава, а у 2009-му році йому було присвоєно звання «Почесного громадянина м. Бердичева». Разом із дружиною Володимир Ольшевський виховав сина й доньку, опікувався онуками.  

Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, Бердичівська міська рада, її виконавчий комітет, уся бердичівська громада висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Володимира Ольшевського з приводу непоправної втрати. Бердичівляни зберігатимуть світлу пам’ять про свого земляка.

Останні новини