Бердичів

міська рада

У Бердичеві вшанували пам’ять загиблих бійців 10-го батальйону територіальної оборони “Полісся”

IMG-db55b0f0c6fce194c252a048f5d2bf19-V~2

Міський голова Сергій Орлюк, голова Бердичівської міської спілки воїнів Афганістану та воїнів-інтернаціоналістів Вагіф Мамедов, бійці 10-го батальйону територіальної оборони “Полісся” і громадськість міста вшанували пам’ять загиблих на Сході України бердичівлян – Сергія Гадіулліна, Сергія Ковтуна та Юрія Панасюка.

Усі троє Героїв російсько-української війни, розповіли організатори заходу, загинули у 2015 році: Юрій Панасюк та Сергій Ковтун – 9 лютого під Волновахою, Сергій Гадіуллін – 15 листопада під Золотим. Звідтоді щорічно, у роковини їхньої загибелі, бійці батальйону влаштовують пам’ятні зустрічі, щоб згадати своїх бойових товаришів, поспілкуватися з їхніми батьками, підтримати їхні родини.

За словами Сергія Орлюка, збереження пам’яті про земляків, які віддали життя за свободу, незалежність і суверенітет України, – одне із найголовніших завдань, що стоїть нині перед жителями Бердичівської громади. Міський голова подякував військовослужбовцям за те, що вони не забувають своїх побратимів, а сім’ям загиблих побажав витримки, здоров’я та Божого благословення.

Присутні віддали шану полеглим скорботною хвилиною мовчання та покладанням квітів до Меморіалу “Слава Героям!” і їхніх могил.