Бердичів

міська рада

Роковини Чорнобиля, місцеві добровольчі формування, відшкодування витрат на поховання – засідання виконавчого комітету

1-5

Три проєкти рішень було винесено на розгляд членів виконавчого комітету. Так на засіданні визначилися з відзначенням 36-х роковин аварії на ЧАЕС. Відзначати традиційно будуть, але воєнний стан внесе свої корективи: зібрання не проводитимуть, обмежившись покладанням квітів до пам’ятника загиблим ліквідаторам та пам’ятної стели «Вони врятували світ». Окрім того, місто виділить матеріальну допомогу: її нададуть 55 особам з інвалідністю, отриманою внаслідок ліквідації аварії, двом дітям, батьки яких померли у зв’язку з наслідками Чорнобильської трагедії, а також 68 дружинам померлих ліквідаторів.

Члени виконкому затвердили граничну кількість добровольчих формувань, що діють на території міської громади. На сьогодні кожне з них діє за призначенням, кожне має командира і сформоване на кшталт штабу активне ядро, котре складається з групи осіб.

Область традиційно бере участь у відшкодуванні витрат на поховання учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, отриманою під час бойових дій та постраждалих учасників Революції Гідності. На сьогодні така компенсація з обласного бюджету складатиме 2 379,09 грн. Згідно процедури, члени виконкому внесли відповідні зміни до одного зі своїх попередніх рішень.