Бердичів

міська рада

У Бердичеві відбулося зібрання з нагоди 36-х роковин аварії на ЧАЕС

photo1650957746-3-1

Із хвилини мовчання на вшанування всіх, хто віддали свої життя задля Перемоги України у війні з росією, та ліквідаторів, котрі у 1986-му самовіддано вступили у бій з атомом у Чорнобилі, розпочалося зібрання з нагоди 36-х роковин аварії на ЧАЕС.

Як нині протистояння зі здичавілими рашистами зачепило кожного українця, зазначили на зібранні, так і у квітні 86-го вибухи у Чорнобилі сколихнули життєве древо всього багатомільйонного народу України. Сумарний викид радіації, за оцінкою фахівців, склав тоді близько 30-40 Хіросім. Трагедія могла би набути значно страшніших наслідків, якби стався наступний етап – надпотужний водневий вибух. Але герої-ліквідатори того не допустили. Гинучи, наражаючи себе на небезпеку, на багато років наперед визначаючи стан свого здоров’я. Їх було майже 240 тисяч – пожежних, військових, інженерів, водіїв, лікарів, представників багатьох інших професій.     

Чорнобиль назавжди став частиною життя понад однієї тисячі бердичівлян. Усім їм виказав глибоку вдячність та шану Бердичівський міський голова. У серці кожного, зазначив Сергій Орлюк, житиме пам’ять про безстрашних солдатів атомного фронту, які зупинили ескалацію катастрофи, не допустили її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України та інших держав. У серці кожного житиме пам’ять про звитяжних Захисників України, котрі героїчно загинули за те, аби рідна земля не стогнала під російськими варварами. Буде Мир і буде Україна!