Бердичів

міська рада

З 01 травня по 30 вересня проводиться нарахування плати за поливання присадибних ділянок приватного сектору

Pls_info-1-paqcluwjr0c9kilus37hajlkx5n9wowv3mftsbkm1s

Шановні споживачі приватного сектору!

Доводимо до Вашого відома, що згідно рішення виконавчого комітету Бердичівської міської ради від 16.06.2020 р. № 122 «Про встановлення тривалості поливального сезону» з 01 травня по 30 вересня проводиться нарахування плати за поливання присадибних ділянок споживачів приватного сектору.

Плата за поливання споживачам приватного сектору , у разі відсутності засобів обліку холодної води, проводиться з розрахунку площі присадибної ділянки 5 (п’ять) соток. У разі отримання від споживача документації щодо фактичної площі належної йому земельної ділянки, нарахування плати здійснюється на загальну площу земельної ділянки без врахування площі забудови.

Розрахунок витрат води для поливу споживачам, що не мають засобів обліку, здійснюється, відповідно до затверджених норм питного водопостачання з відрахуванням кількості дощових днів, підтверджених довідкою з Житомирського обласного центру з гідрометеорології, а саме: – для поливання садів, присадибних ділянок, квітників, газонів норма витрат – 5 л/м2 на добу, а з розрахунку на 100 м2 за 30 календарних днів – 15 м3 . Вартість поливу за 30 календарних днів на 100 м2 – 362,55 грн. Відповідно, за 5 соток плата за водопостачання складає 1812,75 грн. за місяць.

МКП «Бердичівводоканал» рекомендує споживачам надати підтверджуючі документи щодо наявної площі земельної ділянки. Споживачам, яким здійснюються розрахунки по нормам водоспоживання – облаштувати водопровідні вводи засобами обліку холодної води.

Адміністрація МКП «Бердичівводоканал»