Бердичів

міська рада

Вартість проїзду у громадському транспорті Бердичева – одна з найнижчих в області

Громадський-транспорт

В умовах воєнного стану громадський транспорт Бердичева продовжує здійснювати перевезення населення. Попри здорожчання та дефіцит пального, у місті вдалося зберегти вартість проїзду на довоєнному рівні – 8 грн. за одну поїздку. Це один із найнижчих тарифів серед райцентрів області. Дешевше проїзд коштує лише у Новоград-Волинському – 7 грн. за поїздку. Тоді як у Житомирі, Малині та Коростені один квиток коштує 10 грн. Для порівняння з іншими містами України – у Дрогобичі, наприклад, вартість квитка майже удвічі дорожча, аніж у Бердичеві -15 грн.

У місті продовжують діяти пільги на проїзд у громадському транспорті для окремих категорій населення. Не усі райцентри області змогли зберегти цю послугу. Так у м. Малині на час воєнного стану відмінено усі пільгові перевезення пасажирів на міському транспорті.

У Бердичеві ж скористатися безкоштовним проїздом можуть наступні категорії:

– учасники бойових дій, військовослужбовці з інвалідністю внаслідок бойових дій та внаслідок війни;

– члени сімей загиблого ветерана війни;

– особи-ліквідатори на ЧАЕС 1 та 2 категорії;

– діти віком до 6 років;

– діти потерпілих від Чорнобильської катастрофи, яким встановлено інвалідність, пов‘язану з нею;

– ветерани військової служби, органів внутрішніх справ, Національної поліції, податкової міліції, Державної кримінально-виконавчої служби, служби цивільного захисту, Держспецзв‘язку;

– батьки військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісти під час проходження військової служби, вдови (вдівці) загиблого або померлого під час проходження військової служби військовослужбовця;

– реабілітовані особи, які отримали інвалідність внаслідок репресій;

– особи з інвалідністю І та ІІ груп;

– діти з інвалідністю та особи, які супроводжують осіб з інвалідністю І групи або дітей з інвалідністю;

– діти з багатодітних сімей;

– діти 1-4 класів під час навчання у закладах загальної середньої освіти, за умови пред‘явлення ними шкільного квитка;

– пенсіонери за віком.

Що стосується пенсіонерів, то вони сплачують половину вартості проїзду. Так само 50 % ціни за квиток зобов‘язані сплачувати і пасажири пенсійного віку у Новограді-Волинському, але в окремі дні тижня, в інші дні – взагалі повну вартість. 100% сплачують і пенсіонери за проїзд у Житомирі за винятком періоду часу із 10.00 до 16.00, коли вони платять 5 гривень за поїздку.