Бердичів

міська рада

До Всесвітнього дня музеїв Музей історії Бердичева отримав нові експонати

изображение_viber_2022-05-18_15-00-25-627-1

18 травня увесь світ відзначає День музеїв. З цієї нагоди міський голова Сергій Орлюк відвідав Музей історії м. Бердичева та передав до фонду закладу нові експонати. Це бронежилет, уламки смертоносних боєприпасів, гільзи тощо. До Бердичева їх привезли з селища Макарова, що на Київщині, яке після широкомасштабного вторгнення майже місяць перебувало під окупацією російських військ. Оглянувши експозиції музею, Сергій Орлюк відзначив професійність усього колективу, привітав його з Міжнародним днем музеїв та вручив Подяку Бердичівської міської ради та її виконавчого комітету.

Сьогодні музеї – це потужні лабораторії, де співробітники проводять важливу науково-дослідницьку роботу, відзначає Сергій Орлюк. Це важливі навчально-виховні заклади, де відвідувачі пізнають історію, вивчають епохи, біографії, твори мистецтва в особливих умовах: з можливістю побачити на власні очі мільйони документів, фотографій, предметів та речей. Це креативний простір, де створені музейниками експозиції іноді самі варті називатися шедеврами. Сьогодні музеї – це осередки спілкування минулого з сучасним, місця цікавих зустрічей та майданчики для палких дискусій.

З нагоди професійного свята міський голова вітає усіх представників музейної справи бердичівської громади. Він дякує їм за працю, зичить невичерпного натхнення у створенні та збереженні цінних фондів, а кожному музею – мати такі експонати, подивитись на які приїжджали б туристи зі всього світу. Щоби у залах не стихали захопливі голоси вдячних відвідувачів, які щоразу знаходитимуть для себе щось нове, важливе і цікаве.

І головне цього дня побажання міського голови: нехай у Музеї історії міста якнайшвидше з‘явиться нова експозиція про героїчну боротьбу українського народу з росією, в якій буде яскраво вписано дату Перемоги України!