Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк: з Днем Героїв!

1-18

23 травня в Україні відзначається День Героїв. Український народ вшановує пам‘ять своїх кращих синів і доньок, які присвятили життя боротьбі за волю та самостійність України.

Століття цієї боротьби народжували своїх героїв – це лицарі Київської Русі, козаки Гетьманської Доби, гайдамаки, опришки, Січові стрільці, вояки Армії УНР, ОУН, УПА, герої Небесної сотні та сучасної російсько-української війни. Усі вони сповідували одну ідею – захистити свою землю, зберегти українську націю, довести, що українці – це сильний і мужній народ, який ніколи не стане на коліна ні перед загарбником та окупантом, ні перед внутрішніми ворогами, яких в історії України завжди вистачало. Саме тому  День Героїв, започаткований у 1941 році українськими націоналістами, учасники визвольного руху тривалий час відзначали таємно, без гучних масових заходів.

Сьогодні український народ на своїй землі, без жодного страху, на повний голос згадує усіх своїх кращих доньок і синів. А герої сучасності у цей день віддають свої життя за те, аби й на тимчасово окупованих територіях якнайшвидше замайоріли синьо-жовті стяги, щоб українці могли вільно спілкуватися рідною мовою, навчатися в українських школах, носити вишиванки, ставити пам‘ятники видатним українцям та своїм національним героям.

У цей день схилімо голови у пошані та вдячності, згадаймо про усіх Героїв України і будьмо гідними їхнього подвигу!

Із глибокою шаною – Бердичівський міський голова                     Сергій ОРЛЮК

Останні новини