Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк у День Героїв: «Час раз і назавжди закарбувати у свідомості всіх: Україна живе, вона має свої кордони і нікому не дозволить їх порушувати»

1-21

Цьогоріч День Героїв – день, коли українці вшановують борців за вільну, єдину й незалежну Україну різних століть – набув особливого змісту. Через цілі епохи кров звитяжного воїна – козака, січовика, повстанця – дала про себе знати: нині славне українське воїнство не на життя, а на смерть б’ється з агресором. Гідність продовжує боротися зі зловісним, підлим та цинічним мороком. Іде двобій між правдою й світлою волею та обдуреним невіглаством, між господарями своєї землі та забродами-мародерами, ґвалтівниками й садистами.

Слово «Герой» звучить нині в Україні щодня, зазначив перед присутніми на тематичному дійстві у Бердичеві міський голова. Сила українських героїв – в їхньому корінні. Сьогодні, вважає Сергій Орлюк, час заявити всім раз і назавжди: Україна живе, має свої кордони і нікому не дасть їх порушити. Бердичів прагне жити в успішному українському майбутньому, а значить люди у ньому мають шанувати своїх живих Героїв і Героїв загиблих, Героїв сьогодення і сивої давнини.

У когорті таких Героїв навіки – капітан Юрій Пентела. Закінчивши Київський інститут Військово-Повітряних Сил, він проходив службу бортовим механіком Мі-24, бортовим техніком вертолітної ланки. Під час АТО захищав Батьківщину у складі бригади армійської авіації. Капітан Пентела був одним із тих, хто з повітря проривав блокаду Маріуполя. Свій останній бій Герой дав, забезпечуючи авіаційну підтримку оборонців Маріуполя.

Президент України своїм Указом нагородив Юрія Пентелу Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно). Високу нагороду з рук Сергія Орлюка та начальника районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки приймали у Бердичеві дружина Героя пані Олена та донька Каріна.

У когорті українських Героїв – і 26 артилерійська бригада ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича. Із метою гідного вшанування мужності та героїзму, виявлених під час захисту державного суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, Президент України нагородив славних гармашів почесною відзнакою «За мужність та відвагу».

До слів міського голови та відзнак і нагород Президента України долучилися й артисти міського Палацу культури. На честь українських Героїв вони презентували концертну програму.

Останні новини