Бердичів

міська рада

Триває набір до перших класів на наступний навчальний рік

012-4

До уваги батьків майбутніх першокласників! У школах міста триває набір до перших класів на 2022-23 навчальний рік. Згідно з  Законом «Про освіту», діти приймаються до тих шкіл, на територіях обслуговування яких вони проживають. Проте, за бажанням батьків можуть бути зараховані до будь-якої школи за наявності там вільних місць. Перевага надається учням, старші брати чи сестри яких уже навчаються у даному закладі.

Аби дитину зарахували до першого класу, одному з батьків необхідно подати заяву, копію свідоцтва про народження дитини, а також – довідку сімейного лікаря про те, що дитина може відвідувати навчальний заклад. Документи можна подати як особисто, так і на електронну адресу навчального закладу. Останній варіант буде особливо зручним для батьків, які на даний час разом з дітьми вимушено перебувають в інших населених пунктах, у тому числі і за кордоном.

За останніми даними, наразі за межами області перебувають 699 дітей громади, на територію інших країн виїхали 2 678.

На тепер у школах громади вже укомплектовано 33 перші класи, до яких зараховано 894 дитини. Для порівняння, минулого року функціонувало 34 класи, в яких навчалися 904 першокласники.

За інформацією управління освіти і науки Бердичівської міської ради