Бердичів

міська рада

Чергова зустріч Сергія Орлюка з перевізниками: про певні зрушення, ймовірне підняття цін та пільгові перевезення

IMG_20220511_150556-1

Сергій Орлюк знову зустрівся з місцевими перевізниками. Наразі останні не відчувають нестачі у заправці газом, відпрацьовано схему поповнення пальним (аби водії маршруток не вистоювали черги). Щодо дизеля, то на двох АЗС виділено окрему колонку для заправки громадського транспорту, і питання залишається в наявності солярки.

Стосовно ймовірного підняття цін на проїзд міський голова вчергове зазначив: існує розуміння, що підвищення тарифу – це те, без чого не обійтись. Ті міста, які спробували підняти ціни без дотримання процедури, передбаченої законом, вже відчули, що припустилися помилки. Між містами Житомирщини досягнуто домовленості про те, що обґрунтування на підвищення тарифу подаватимуть усі разом, в один час. Аби не було такого, що хтось підняв перший і отримав на себе всі шишки, а хтось зробив те саме, лише дещо пізніше – коли все втихло. І від бердичівських перевізників чекають оперативності у складанні обґрунтувань.

У місті з’явилася інформація, мовляв, пільгове перевезення вже не діє. До виконавчого комітету телефонували обурені мешканці зі скаргами на окремих водіїв, які погоджувались перевозити пільговиків виключно за 8 грн. У виконкомі наголошують: пільгові перевезення у Бердичеві не відміняли. У разі порушення водіями прав пасажирів, останні можуть проінформувати про це відділ транспорту, торгівлі та надання якісних послуг, вказавши номер транспортного засобу, прізвища водія та перевізника (тел: (04143) 4-28-07).

Зупинився Сергій Орлюк і на ще одній інформації, що нею намагаються маніпулювати та розбурхати бердичівлян: мовляв, кудись поділося безкоштовне паливо, отримане містом від області. Нікуди не поділося – воно є, заявляє міський голова.

Будь-яке місто в умовах воєнного стану повинно мати паливний резерв, і паливо, про яке йде мова, – стратегічний резерв міста, що спрямовується на найнагальніші потреби життєдіяльності громади. Передавати його структурам для здійснення тими комерційної діяльності заборонено законом. Де зберігається паливо, в умовах війни, він, звісно, повідомляти не буде. І жодних перевірок з цього приводу у місті не бояться.    

Останні новини