Бердичів

міська рада

Стартував другий етап Програми ЮНІСЕФ Спільно

UNICEF-1

Програми грошової допомоги від ЮНІСЕФ “Спільно” — це  додаткова підтримка багатодітних українських сімей під час війни.

Критерії відповідності:

На другому етапі програми, що розпочався 15 червня, можуть взяти участь родини, що належать до однієї з двох категорій:

  • мають трьох і більше дітей до 18 років;
  • мають принаймні одну дитину з інвалідністю до 18 років.

Допомога надається сім’ям незалежно статусу ВПО, які перебувають у будь-якому регіоні України, але за умови, що вони не отримували грошової допомоги від ЮНІСЕФ чи іншої міжнародної гуманітарної організації після 24 лютого 2022 року.

Реєстрація та етапи перевірки заявки

Якщо ваша родина належить до однієї із зазначених категорій та потребує фінансової підтримки, заходьте на register.unicef.org. Це єдиний офіційний сайт реєстрації на програму грошової допомоги. 

Заповнення форми не означає, що ви отримаєте допомогу автоматично, адже дані  буде перевірено на відповідність критеріям. Після реєстрації заявки проходять два етапи перевірки:

Технічний відбір. Це перевірка наявності всіх обов’язкових даних і відсутності в них помилок. Якщо заявка пройшла технічний відбір, голова домогосподарства отримує СМС. Повідомлення надходить на номер, вказаний у заявці. Технічна перевірка триває до двох тижнів, якщо це єдина зареєстрована заявка від родини (без дублікатів).

Відбір на відповідність критеріям програми. Якщо ваша родина відповідає критеріям програми і ще не отримала допомоги від жодної іншої міжнародної гуманітарної організації, вам буде нараховано кошти. Після грошового переказу надходить СМС для підтвердження отримання платежу. ЮНІСЕФ надсилає СМС із з короткого номеру 4224.

Важливо! Не подавайте заявки кілька разів. Це збільшує час для технічного відбору та перевірки на відповідність критеріям програми, що спричиняє затримку виплат родинам, які відповідають критеріям програми.

Сума грошової допомоги

Сума грошової допомоги на місяць складає 2 220 грн на кожного члена сім’ї, але не більше як на п’ятьох осіб. 

Родина отримує одноразову виплату за три місяці на вказаний у заявці банківський рахунок. Ідентифікаційний код і номер рахунку у форматі IBAN має належати одній людині, яка вказана у заявці як отримувач коштів. Помилки у внесенні цих даних можуть спричинити затримку виплат.

Важливі деталі щодо реєстрації та отримання допомоги можна дізнатися на сайті ЮНІСЕФ Спільно, або звернувшись за номером гарячої лінії “Спільно” 0 800 600 017 (безоплатно, працює щодня з 8:00 до 22:00).

Один відгук

  1. Добрий день Я оформила заявку ще 25 травня,як дізнатися статус перевірки заявки і чи отримаю я допомогу?