Бердичів

міська рада

Відбулося засідання виконавчого комітету

IMG_20220624_103651-2

Зі внесення змін до бюджету громади розпочали засідання члени виконавчого комітету. Перші зміни стосувалися збільшення призначень на МКП «Бердичівводоканал» з метою погашення різниці у тарифах. За інформацією заступника міського голови Руслана Квятківського та начальниці фінансового управління міськради Олени Геденач, при тому, що тарифи на послуги залишаються незмінними, суттєво зросли ціни на паливо, електроенергію, сіль, хлор тощо. Також збільшилася заборгованість населення. У період воєнного стану підвищувати тарифи заборонено, тож чи не єдиний шлях до забезпечення більш-менш повноцінної роботи Водоканалу – фінансова підтримка громади.

Інші зміни до бюджету стосувалися матеріальної допомоги сім’ям загиблих Захисників України. У Бердичеві таким родинам сплачують по 50,0 тис. грн. Зрозуміло, що попередньо ці видатки не були передбачені у бюджеті, тож члени виконкому вирішили збільшити їхній обсяг.

Традиційно ряд проєктів рішень, винесений на розгляд виконавчого комітету, стосувався захисту прав дітей. Так двом дітлахам надали статус, відповідно, дитини, позбавленої батьківського піклування та дитини-сироти, ще один проєкт був пов’язаний з влаштуванням дитини до державного дитячого закладу.

На засіданні проголосували за надання дозволу на продовження договорів оренди майна комунальної власності бердичівської громади без проведення аукціону та погодили зміст оголошення про передачу в оренду майна комунальної власності шляхом проведення аукціону. Окрім того, було затверджено звіти про незалежну оцінку комунального майна і так само погоджено зміст оголошень цього разу про продовження договорів оренди майна, що знаходиться у власності бердичівської громади.

У зв’язку з кадровими змінами та призначеннями члени виконкому внесли зміни до складу двох комісій – адміністративної та з обстеження зелених насаджень.