Бердичів

міська рада

Звернення Сергія Орлюка з приводу святкування Дня народження Бердичева

1-28

Шановні мешканці бердичівської громади!

Наближаються останні вихідні червня. Багато років поспіль вони проходили під знаком щирої любові до нашого рідного міста – Бердичів святкував День народження. Місто віддавало шану усьому тому кращому, що вдихало в нього життя, творило його славу, робило успішним і знаним в Україні й світі.

Головними героями святкового дійства іменинник незмінно обирав усіх вас, дорогі земляки – новонароджених бердичівлян і ветеранів праці, спортсменів і митців, вчителів і лікарів, підприємців і військових, школярів і звичайних трударів. Кожного, хто співжив із Бердичевом та його людьми.   

То велике щастя – опинятися не наодинці зі своїми радощами. І наш з вами іменинник насправді був щасливий, адже свій день він зустрічав не на самоті, а разом з усіма вами, а ще – у колі вірних друзів, надійних партнерів, добрих сусідів – представників братніх Бердичеву польських міст Явора, Седльце, Ченстохови. То істинна шляхетність – у свій день народження знайти час для друзів, вшанувати їх особливою увагою. І наш з вами іменинник відзначався такою шляхетністю: Дні польської культури були і його Днями, його радістю та гордістю, тим, без чого свято – не свято.

Сьогодні ми не можемо дозволити собі влаштовувати масштабні святкові гуляння… Коли війна, а цвіт та сила нації своїми життями не дають ворогові знищити Україну та українців, коли мир та спокій у Бердичеві тримається завдяки безприкладній звитязі українського війська й Господній милості, ми маємо, у першу чергу, думати про одне – про свій внесок у перемогу України. Про те, аби зробити все можливе й неможливе для настання переможного миру у нашій країні, на нашій з вами землі.

Виженемо ворога, здобудемо мир – відсвяткуємо так, як ще ніколи не святкували! Всією Україною – єдиною й неділимою, мільйонами її синів та доньок. Ну і, звісно, нашою такою унікальною і такою колоритною бердичівською громадою. З українськими танцями й неповторними голосами, демонструючи спортивну міць та силу, вражаючи безмежністю творчих талантів наших земляків. І обов’язково – у колі таких відданих нам братів-поляків.

Водночас, друзі, хочу запевнити вас і в тому, що літо у Бердичеві залишається літом. А це значить, що ніхто не має права позбавляти дітей та дорослих Сонця, гарного суботнього й недільного настрою, захоплюючого та змістовного дозвілля. На те, аби вихідні проходили на повну, натхненно працюють і працюватимуть наші чарівники від культури та освіти. Отже, на вас попереду чекає ще багато цікавого.

Все ще буде і все буде Україна!

З вірою у те, що свято у Бердичеві неминуче – Бердичівський міський голова Сергій ОРЛЮК  

Останні новини