Бердичів

міська рада

Музична школа звітувала про свою роботу великим концертом на головній площі міста (ФОТО)

DSC_0601-1

Суботнього дня Бердичівська музична школа дала благодійний звітний концерт на підтримку ЗСУ «Діти за мир». У концерті взяли участь учні, випускники та викладачі закладу. Розпочалась програма виконанням Гімну України, а також хвилиною мовчання, якою присутні вшанували пам‘ять усіх дітей, які загинули у наслідок російської агресії на території України.

Переважна більшість номерів, що лунали зі сцени – з патріотичним змістом. Це пісні й вірші про Україну, українську щирість та любов до Батьківщини. Як ось, наприклад, твір Ліни Костенко «Мій перший вірш написаний в окопі», що лунав під звуки бандури.

Музиканти соло, у дуетах, тріо та ансамблях виконували інструментальні твори українських та світових композиторів. Лунали і справжні хіти, які знаходили відгук серед глядачів і зривали овації.

Концерт засвідчив: у Бердичеві дуже талановиті діти й молодь та професійні викладачі. Щороку музичну школу відвідують 450 учнів. З ними натхненно працюють 49 високо кваліфікованих педагогів, аби за роки навчання у школі відшліфувати їхню майстерність і, наче з алмазів, перетворити на діаманти.

Під час концерту усі охочі – виконавці, викладачі, технічні працівники та глядачі – могли покласти до скриньок, розміщених перед сценою, пожертву на підтримку української армії, яка героїчно протистоїть російській навалі. У підсумку вдалося зібрати 6100 грн.

Поки на головній сцені лунала музика, на дитячому майданчику теж не сумували. Викладачі художньої школи організували для наймолодших бердичівлян кольорову розвагу – малювання на асфальті. Наразі Бердичів є відносно безпечним містом. Втім, тут нерідко лунають сирени тривоги. На такий випадок під час концерту організатори передбачили план евакуації, оголосивши усім присутнім адреси найближчих укриттів.