Бердичів

міська рада

Фахівці у справах дітей та соціальні працівники відвідали сім’ї, котрі перебувають у складних життєвих обставинах

photo_2022-06-15_16-38-03-2-копия-1

Діти повинні жити у гідних умовах: доглянутими, нагодованими, у чистоті та, найголовніше, –  у безпеці. Забезпечити такі умови – головне завдання батьків та опікунів. Міська служба у справах дітей та КУ «Центр надання соціальних послуг» Бердичівської міськради провели профілактичний рейд по сім‘ях, що належать до таких, які перебувають у складних життєвих обставинах. Представники служби перевірили умови, в яких нині проживають маленькі бердичівляни, провели профілактичну роботу з батьками щодо належного виконання ними батьківських обов‘язків та попередили про відповідальність, передбачену Кодексом України про адмінпорушення, зокрема, ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов‘язків щодо виховання дітей».

Цього разу фахівці відвідали чотири сім‘ї, в одній з яких виховуються п‘ятеро неповнолітніх. До осель завітали не з порожніми руками – батькам та дітям від міської влади передали продуктові набори із солодощами та продуктами харчування першої необхідності.

Такі профілактичні рейди міська служба у справах дітей здійснює регулярно, зазначає т. в. о. начальника служби Вікторія Осіпова. Загалом на обліку нині перебувають 40 сімей, які перебувають  у складних життєвих обставинах, і в яких виховуються 80 дітей. Кожну ситуацію спеціалісти тримають на контролі та роблять усе, аби допомогти родинам забезпечити маленьким бердичівлянам гідні умови для життя та розвитку.