Бердичів

міська рада

П’ять розглянутих матеріалів і майже 6,0 тис. грн. до місцевого бюджету – результати засідання адмінкомісії

Адмінкомісія

П’ять матеріалів щодо порушення Правил благоустрою м. Бердичева та Кодексу про адміністративні правопорушення розглянули на засіданні адміністративної комісії при виконавчому комітеті Бердичівської міської ради.

Розділ 7 п. 3 Правил та ст. 152 КУпАП порушила бердичівлянка-власниця будинку, що на вул. Волховбуд: жінка здійснювала вилив каналізаційних вод до зливової системи міста. Було складено протокол, власницю викликали на комісію. Мінімальний розмір штрафу, що накладається за порушення за даною статтею, для громадян складає 340 грн., максимальний – 1360 грн. Враховуючи певні обставини особистого характеру, озвучені власницею, члени комісії проголосували за накладання штрафу у розмірі 680 грн.

340 гривень сплатить до бюджету громади ще одна мешканка Бердичева, котра проживає на вул. О. Ковальчука: працівники муніципальної інспекції виявили, що вона провела через дорогу каналізацію, облаштувавши вигрібну яму. Роботи провела без будь-яких дозвільних документів.

Як розповіла сама власниця, особисто вона користувалася вигрібною ямою, облаштованою раніше. Зливала туди виключно воду після прання та миття. Мешкала сама, яму раз на рік вичищали – цього вистачало. З початком війни поруч із нею оселилися кілька родин біженців зі сходу України – всього 11 осіб. Існуючої однієї вигрібної ями вже стало замало. Тож і вирішили облаштувати ще одну – поза своєю ділянкою. І це коштувало штрафу.

Взяв і самовільно зрізав кілька дерев, що росли на вул. 30-річчя Перемоги. Причому видалив верхні частини насаджень, залишивши голі стовбури. На таке рішення пенсіонера з Бердичева в адмінкомісії відреагували своїм рішенням: чоловік заплатить максимальні за законом 1360 грн.

Так само максимальні штрафи – по 1700 грн – вимушені будуть внести до місцевої казни керівник приватного підприємства та зареєстрована у Бердичеві адміністраторка однієї з мукачівських перукарень. Обидвоє порушили правила благоустрою, розмістивши рекламні штендери: перший – на зеленій зоні, друга – на пішохідній доріжці.

Згідно закону, всі штрафи мають бути сплачені протягом 15-ти днів. В іншому випадку їхній розмір подвоїться.