Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк долучився до благодійної акції – створення калинової алеї

изображение_viber_2022-06-01_13-50-52-588-1

«Посадимо калину – розвеселимо Україну» – під такою назвою в обласному центрі пройшла благодійна національно-патріотична акція, присвячена Міжнародному дню захисту дітей.

Калина – це символ рідної землі, отчого краю, батьківської хати, материнської любові. Символ, який входить у свідомість кожного українця ще із маминої колискової. А ще це символ сили і витривалості.

За однією з версій, назва калини походить  від слова «калити», тобто «гартувати», а в цьому процесі воєдино зливаються дві могутні стихії – вогонь та вода. І від цього союзу метал отримує небувалу міць. Так і калина дивує своєю «загартованістю»:  в зливи і тумани, в заметілі та люті морози, у нещадні суховії та бурі калина завжди гордо тримає свої полум‘яні кетяги на власних гілках.

Отак і український народ, гартований у століттях боротьби за власне існування, мужньо протистоїть ворогам, які хочуть знищити Україну. Червоні ягоди калини – це і символ пролитої крові у такій борні, і символ зранених сердець кожного українця та українки, які повняться любов‘ю до рідної землі.

Саме калині-символу присвятили акцію її організатори  – Благодійний фонд «Надія Є». У міському парку культури та відпочинку міста Житомира пройшло справжнє свято дитинства – цікаве, захопливе, пізнавальне. У ньому взяли участь діти з Житомира, Попільні та Бердичева.

Серед почесних запрошених був і Бердичівський міський голова, який свого часу подав руку дружби благодійній організації, відкривши двері Театру на Європейській для проведення відбору учасників телеконкурсу «Зірочко, засвітись».  Сергій Орлюк привітав дітлахів зі святом. Він зазначив, що у той час, коли дорослі боронять нашу землю від ворога, діти повинні продовжувати жити повноцінним життям, досягати успіхів, творити і зростати, щоб, як у легендарній пісні, що стала лейтмотивом благодійної акції, розвеселити Україну, аби вона розцвіла, як та калина.

Для дітей організатори підготували цікаву  тематичну програму: флешмоб, конкурси, розваги та вікторини були пов‘язані винятково з національним символом – калиною. Кульмінацією свята стало створення калинової алеї неподалік оглядового колеса. Свій, «бердичівський», кущ калини висадив разом з дітьми і Сергій Орлюк. Саджав з надією, що, як і ці красиві рослини, розквітне й Україна як країна мужніх, працьовитих і щасливих людей.