Бердичів

міська рада

У лікарні з‘явився ще один апарат УЗД – братній польський Явір передав Бердичеву медичну гуманітарну допомогу

DSC_0157-1

Нині, коли Україна переживає надважкі часи, відстоюючи свою територію та свою волю ціною життів кращих синів і доньок, українцям особливо важливо відчувати підтримку з боку європейської спільноти. Руку допомоги одним з перших українцям подав польський народ. По-справжньому братню підтримку одразу відчули і бердичівляни. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну польські міста-побратими Явір, Седльце, Ченстохова надіслали до Бердичева десятки тон гуманітарних вантажів, серед яких значна частина – медичного призначення.

Бердичів отримав чергову партію гуманітарної допомоги від польського міста-побратима Явора. Цього разу це значна партія медичних  засобів, серед яких антисептики, перев‘язочний матеріал, кілька тисяч шприців та голок, 5 систем моніторингу глікемії та багато іншого необхідного медикам для лікування пацієнтів. Міський голова Сергій Орлюк передав гуманітарний вантаж Бердичівській міській лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги і разом з керівниками медичних установ особисто перевірив вміст численних пакунків та коробок.

Надзвичайно цінним та важливим подарунком від польських друзів виявився апарат УЗД відомого японського виробника. Він хоча і не новий, проте у гарному робочому стані. Апарат встановлять у реанімаційному відділенні, де він слугуватиме обстеженню післяопераційних хворих, розповів директор лікарні Анатолій Сова.

Бердичівляни вдячні друзям з Польщі за підтримку і вірять, що разом здолають усі, навіть найскладніші, виклики.

Останні новини