Бердичів

міська рада

У країні Україні захистять Країну Дитинства: перший день літа на Центральній (ФОТО)

IMG_20220601_164556-1

Українці чітко знають, що саме вони виборюють у війні з росією і за що віддають життя її повні сил сини й доньки. Що на окупантів неминуче чекає справедливе покарання за варварське знищення мирного населення, за зрівняні з землею міста й села, за весь принесений на українську землю біль, горе й смуток.

Чітко знають в Україні й те, що весь цей час вони відстоюють мир і щасливе життя у ще одній країні. Ця країна – особлива, вона створена для того, аби у ній весь час світило Сонце, лунав сміх, панували веселощі, пустощі, гарний настрій. Аби можна було отримати багаж, що у майбутньому дозволить жити життям Людини. Багаж знань, мудрості, чеснот. Назва цього світлого простору – Країна Дитинства.

Країна дитинства по-бердичівськи – це, коли ти готовий постояти у черзі не за сіллю чи цукром, а за аквагримом. Адже що ти за мешканець дитячої країни, якщо на щоці у тебе не намальований національний прапор, а на руці – припустимо, равлик?.. У бердичівській країні дитинства люблять ганяти в естафети, міняти вірш у власному виконанні на яскраву кульку, розмальовувати патріотичне панно, виготовляти ляльки-мотанки, рухатися з парашутом і взагалі – перетворюватися на щасливі скельця у калейдоскопі забав, майстер-класів, інтерактивів та ігор, підготовлених і проведених працівниками Публічної бібліотеки та художньої школи. Люблять просто, поза всяким сценарієм, плескатися у фонтані, сидіти на лавочках під ялинками… ну чи бігти, впасти і трішки пустити сльозу, бо… бо це дитинство.

Країна Дитинства по-бердичівськи – це, коли все вище перераховане – то ще далеко не все першочервневе дійство. Адже після бібліотекарів та викладачів «художки» до Дня захисту дітей урочисто й гучно увірвалися вихованці Центру позашкілля ім. Разумкова. Разумковці, і це знає мало не кожен у Бердичеві, – то неодмінно пісні, танці, оповідки, чудові голоси, відточені рухи, гарний настрій і посмішки. Все це позашкільники від душі подарували присутнім на Центральній площі.

Маленькі й юні громадяни у Країні Дитинства мають бути щасливі і будуть щасливі. Так вирішили у великій країні Україні. У ній захистять і своїх дітей, і своїх дорослих, і свою землю, і своє право на вільне й повноцінне життя.