Бердичів

міська рада

13 медалістів та 15 атестатів з відзнакою: міська гуманітарна гімназія № 2 відсвяткувала випускний (ФОТО)

1-25

Схвильовані та піднесені, з посмішками на вустах та сльозами на очах – цей день запам‘ятається на усе життя випускникам Бердичівської міської гуманітарної гімназії № 2. Бо він – це одночасно і фініш, і старт для школярів, які подолали дистанцію у 9 та 11 років, здобувши гарний багаж знань, умінь  та навичок, навчились дружити, цінувати, любити, розкрили свої здібності і таланти.  

Урочистості з нагоди випуску гімназистів відбулися у Театрі на Європейській, що, безумовно, додало події особливої святковості. Проте усвідомлення того, в які важкі часи дорослішають та ступають на життєву стежку ці дівчата та юнаки, які випробування вони вже пройшли і які їм ще належить пережити і подолати, не могло не відобразитися на настрої самих випускників, їхніх батьків  та педагогів.

У цих дітей обов‘язково буде щасливе майбутнє, висловив переконання під час вітальної промови міський голова. Адже вони закінчують гімназію у той час, коли країна переживає переломний етап і після перемоги, яка буде неодмінно, отримає нові унікальні можливості та перспективи розвитку й розквіту. І саме сьогоднішнім випускникам творити цю прекрасну нову Україну. Вони вже показали, що є справжніми патріотами, адже зі своїми батьками та вчителями допомагали військовим, підтримували однокласників, які опинились далеко. Вони вже глибоко розуміють значення державного прапора і гімну, ціну волі та незалежності. Кожен із випускників, куди б не завела його життєва дорога, завжди гордо називатиметься українцем, упевнений Сергій Орлюк. Міський голова подякував захисникам України, завдяки яким сьогодні бердичівляни мають змогу вчитися, працювати і відзначати такі прекрасні події, як випускні вечори. Подякував дітям, педагогам та батькам за їхню титанічну працю, що дала надзвичайно гарні плоди: серед 88-ми випускників 15 дев‘ятикласників отримали атестати з відзнакою,  13 гімназистів свої успіхи у навчанні закріпили золотими медалями.

Цього року найвищий бал успішності сягнув майже максимального – 11,9, зазначила директорка гімназії Ірина Толочко. Про високу якість знань, що їх дає 2-га гімназія, свідчить і найнижчий бал 8,2. Результати могли  б бути ще кращими, якби у навчальний процес не втрутилася пандемія та війна, переконана Ірина Толочко.

Міський голова з гордістю та хвилюванням вручив випускникам документи про освіту. Через військові дії в країні чимало дітей змушені були виїхати на інші території, зокрема і за кордон, відтак не змогли особисто бути присутніми на святі – їхні атестати отримали рідні.

Та попри всі труднощі і негаразди випускний зберіг свої кращі традиції – було ціле море вдячних та напутніх слів, обіймів та сліз, квітів та традиційний вальс випускників.

Перед гімназистами відчинилися двері у нове доросле життя. Нехай воно буде цікавим і щасливим під мирним небом України- переможниці!

Останні новини