Бердичів

міська рада

Зміни до ряду місцевих галузевих програм, до бюджету та поточні питання розглянули на засіданні виконавчого комітету

IMG_20220726_101804-1

Із розгляду проєктів рішень, що стосувалися змін до місцевих галузевих програм, розпочали засідання члени виконавчого комітету. Разом із тим, ними було затверджено відповідні зміни, що мають бути внесені до бюджету громади.

Так, за інформацією начальниці фінансового управління Бердичівської міської ради Олени Геденач, на виконання комплексної Програми забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій спрямують:

  • 200,0 тис. грн. – на придбання матеріалів, обладнання та інвентаря на проведення ремонту укриття, розташованого у Бердичівському фаховому коледжі промисловості, економіки та права;
  • 167,0 тис. грн. – на виконання робіт з утримання протирадіаційного укриття у Бердичівській міській раді;
  • субвенцію у розмірі 49,5 тис. грн. – на проведення поточного ремонту укриття у місцевому управління Держказначейства.

Значне збільшення кількості осіб, які потребують обслуговування, призвело до того, що у Центрі надання соціальних послуг вимушені були зайняти три вакантні посади соціальних робітників. Це, у свою чергу, потребує додаткових коштів на збільшення видатків на заробітну плату.

Змін зазнала і Програма розвитку ЖКГ. Зокрема, було збільшено призначення на МКП «Бердичівкомунсервіс». 3,0 млн. грн. спрямують на:

  • утримання й поточний ремонт об’єктів благоустрою – парків, скверів, зелених зон;
  • закупівлю солі для приготування піщано-сольової суміші для боротьби з ожеледицею в осінно-зимовий період;
  • збирання, прибирання та транспортування сміття з вулиць та місць громадського користування;
  • грейдерування доріг.

12,0 млн. грн. виділять КП «Бердичівтеплоенерго» на погашення різниці у тарифах (з початку цього року підприємству вже перерахували на ці цілі 6,7 млн. грн.). Зупинилися на засіданні і на питанні заборгованості комунальникам. Якщо за один місяць Теплоенерго нараховує населенню у загальному близько 14,0 млн. грн., то заборгованість бердичівлян за отримані послуги за попередні опалювальні сезони складає 45,6 млн. грн.

325,7 тис. грн. заборгували Теплоенерго бюджетні організації та майже 2,0 млн. грн. – інші споживачі.

У зв’язку з тим, що тариф на послуги з централізованого опалення не підвищувався з опалювального сезону 2020-21 рр., то за період з 01.07.2021 р по 01.07.2022 р. різниця між фактичною собівартістю наданої послуги та затвердженим тарифом склала близько 60,0 млн. грн. і має бути відшкодована з бюджету. Варто нагадати, що у період опалювального сезону КП «Бердичівтеплоенерго» працювало в умовах постійних змін на електроенергію, природний газ та змін у підходах у розрахунках за енергоносії.

Всі вище озвучені Оленою Геденач зміни стосувалися загального фонду бюджету громади. Щодо спецфонду, то по ньому будуть спрямовані кошти на придбання резервного джерела електроживлення (генератора) для Бердичівської міської ради, на капремонт 1-ї школи та ремонтно-реставраційні роботи у Центрі позашкілля, облаштування охоронної сигналізації у Музеї історії м. Бердичева. Разом із тим за рахунок призначень на капремонт міського плавального басейну (співфінансування у розмірі 49,6 тис. грн.) у закладі проведуть реконструкцію системи газопостачання.

Функції управителя багатоквартирних будинків припиняє виконувати ПП «Житлоремекс-2». 19 липня було проведено конкурс, в якому переможцем оголосили МК ВЖРЕП № 7. Починаючи з 01 серпня цього року, усі 148 будинків від Житлоремексу перейдуть до нового управителя.

Через ряд кадрових призначень змін зазнав склад кількох міських комісій та робочих груп. Низка проєктів рішень, за яку проголосували члени виконкому, стосувалася майна комунальної власності бердичівської громади.