Бердичів

міська рада

На сигнал «Повітряна тривога!» реагуватиме і громадський транспорт. Відповідний алгоритм дій стане відомий вже найближчим часом.

IMG_20220727_160612-1

Порядок роботи громадського транспорту під час оголошення сигналу «Повітряна тривога!» довели до місцевих перевізників та представників міської влади бердичівські поліцейські.

Сповіщення про тривогу, згідно інформації правоохоронців, передбачає наступні дії екіпажу громадського транспорту:

  • Під час надходження повідомлення про сигнал повітряної тривоги водії додатково повинні інформувати пасажирів про сигнал та скерувати громадський транспорт до найближчої зупинки за маршрутом;
  • Впродовж 10 хвилин водії мають довезти пасажирів до громадського місця;
  • Водії забезпечують паркування транспортних засобів на зупинках, припиняють роботу двигуна, відключають електроживлення від контактної мережі, надійно закривають двері транспорту таким чином, аби унеможливити потрапляння до салону інших осіб зовні;
  • Екіпаж переміщується до найближчого укриття на період дії тривоги.

Алгоритм дій у даному випадку повинен бути зрозумілий, чіткий та обов’язковий до виконання, як того вимагає закон – таке бачення поліцейських. Найближчими днями над його складанням мають спільно попрацювати перевізники та фахівці міської ради, в розпорядженні яких є повний список захисних споруд та найпростіших укриттів з адресами. Скоріш за все, по кожному маршруту будуть визначені зупинки, неподалік від яких розташовані укриття. Отримавши сповіщення про тривогу, водій повідомлятиме про неї пасажирів, прямуватиме до однієї з таких зупинок, зупинятиме транспорт і пропонуватиме людям пройти до укриття.

Втім, як остаточно виглядатиме алгоритм, стане відомо вже найближчим часом. Порядок роботи громадського транспорту при оголошенні небезпеки з повітря буде опубліковано на Офіційному сайті Бердичівської міської ради.  

Останні новини