Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк у числі керівників міст Житомирщини взяв участь у нараді під головуванням очільника Мінрегіону Олексія Чернишова

изображение_viber_2022-07-22_22-23-16-147-1

Підготовка до нового опалювального сезону в умовах повномасштабної війни – ця тема стала основною на нараді у Києві під головуванням міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова. Участь у ній взяли керівники громад Житомирщини (серед них – Бердичівський міський голова Сергій Орлюк), в яких діє централізоване теплопостачання.

Осінь-зима 2022-2023 рр. будуть дуже складними для країни, констатували на нараді. Чи не найскладнішими. Наразі зони відповідальності поділені – між центральною владою, владами місцевими, теплоенергетиками, компанією «Нафтогаз Трейдинг». У громадах обстежують наявні тепломережі та перевіряють готовність котелень, об’єктів водопостачання й водовідведення. Є всі передумови вважати, що область належним чином і вчасно увійде до холодів.

Із метою заощадження природного газу, зазначили на нараді, потрібно розглядати можливість використання альтернативних джерел енергії, впроваджувати нові технології. Спільнота має розуміти: економія тепла – невід’ємна умова життя під час війни.

Фото – з Телеграм-каналу керівника ОВА

Останні новини