Бердичів

міська рада

Форум за участі голів громад Житомирщини: Сергій Орлюк долучився до обговорення питання діяльності громад в умовах воєнного часу

photo1658429896-1

Бердичівський міський голова Сергій Орлюк долучився до роботи форуму за участі голів громад Житомирщини, групи народних депутатів України, а також Надзвичайного і Повноважного Посла Естонії в Україні Каімо Кууска. До Порядку денного увійшло чимало актуальних на сьогодні тем, одна з найголовніших – розвиток громад області в умовах війни.  

Кількість населення на Житомирщині нині суттєво зросла, констатували, з-поміж іншого, учасники зібрання, і люди, насамперед, потребують якісних соціальних та медичних послуг.

Керівник ОВА Віталій Бунечко, у свою чергу, констатував той факт, що протягом усіх днів війни, у громадах продемонстрували злагодженість у роботі – зокрема, були створені гуманітарні штаби, з яких українську армію підтримали десятками тон допомоги. Адаптація під нові складні умови, зазначив, відбулася оперативно, з ефективним реагуванням на виклики війни. У нагоді громадам області стане підтримка міжнародних партнерів: планується, що донори підтримають десятки місцевих проєктів з відновлення соціальної інфраструктури.

Чимало особливостей та змін під час воєнного стану зазнали наповнення, видатки та фінансова підтримка бюджетів громад. Чи не найгостріший виклик сьогодні – надходження до бюджетів. Щодо видатків, то за інформацією керівництва області першочергові видатки – виплата заробітної плати бюджетним працівникам, утримання установ та енергоносії – здійснюються у повному обсязі. Вищезгадане питання голови громад отримали змогу обговорити з головою Держказначейства України Тетяною Слюз.

Предметом обговорення на форумі став і майбутній опалювальний сезон. Він буде складний, розуміють на Житомирщині, і максимум зусиль, у першу чергу, має бути докладено для забезпечити теплом об’єктів соціальної інфраструктури та житлових будинків. Обіцяється підтримка для побутових споживачів.

У Брусилові, де відбувся форум, з’явиться Сад Захисників та Захисниць України: голови громад та народні обранці висадили дерева-символи міст та сіл Житомирщини.

Фото – з Телеграм-каналу керівника ОВА

Останні новини