Бердичів

міська рада

З початку року патрульні у Бердичівському районі припинили більше 11 тисяч правопорушень

Поліція

Поліцейські продовжують нести службу у посиленому режимі, виявляти та припиняти правопорушення на території м. Бердичева та району. З початку року патрульні опрацювали майже 7 тисяч заяв та повідомлень від громадян, припинили понад  11 тисяч 100 адмінправопорушень, з них 7 844 – у сфері безпеки дорожнього руху, у тому числі виявили 400 нетверезих водіїв.

З початку 2022 року працівники сектору реагування патрульної поліції Бердичівського РВП (до його складу входять відділи № 1 м. Андрушівки та № 2 смт Ружина) задокументували 7844 адміністративних правопорушень, пов’язаних з нехтуванням і недотриманням Правил дорожнього руху його учасниками. Серед них 1280 керманичів не мали водійських прав (ст. 126 КУпАП), а 400 – перебували у нетверезому стані (ст. 130 КУпАП). Ще 2310 водіїв перевищили встановлені обмеження швидкості руху або проїхали на заборонений сигнал світлофора (ст. 122 КУпАП) та 1883 – порушили правила користування ременями безпеки чи мотошоломами (ст. 121 КУпАП). Більше трьохсот адміністративних матеріалів складені поліцейськими відносно пішоходів (ст. 127 КУпАП).

Незважаючи на проведені заходи, водії продовжують нехтувати Правилами, що призводить до дорожньо-транспортних пригод. Так, у поточному році на Бердичівщині правоохоронці зафіксували понад сотню пригод з механічними пошкодженнями автівок (ст. 124 КУпАП) та майже два десятки ДТП, в яких загинуло 5 осіб та ще 20 отримали травми різного ступеню тяжкості.

Крім того, за цей період інспектори СРПП задокументували й 430 випадків домашнього насильства (ст. 173-2 КУпАП), понад 200 порушень адміністративного нагляду (ст. 187 КУпАП) та 37 (ст. 192 КУпАП) – щодо зберігання зброї і боєприпасів.

До адміністративної відповідальності притягнуто більше 150 громадян за ст. 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП. Відносно шести осіб складено адміністративні протоколи за порушення тиші (ст. 182 КУпАП) та 18 – за ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) КУпАП. За вчинення дрібного хуліганства (ст. 173 КУпАП) 45 жителів громад понесуть адміністративну відповідальність.

Нині патрульні в рамках превентивних заходів під умовною назвою «Мопед» профілактують порушення правил безпеки водіями мототранспорту.

Бердичівський районний відділ поліції

Останні новини