Бердичів

міська рада

СпільноТочку від UNICEF у Бердичеві відкрито!

IMG_20220809_160542-2

У Бердичеві, поруч із дитячо-юнацькою спортивною школою ім. Лонського, запрацювала СпільноТочка. На її відкритті побував Бердичівський міський голова Сергій Орлюк. Програма Спільно від UNICEF поєднує у собі цілу низку послуг для дітей та сімей – як для місцевих, бердичівських, так і для тих, хто вимушено опинився у Бердичеві, рятуючись від війни.

Психологічна допомога, соціальні сервіси, медичні послуги, а також групові розвивальні заняття для дітей (різноманітні ігри, арт-терапія тощо) – усе це нададуть малим та дорослим координатори від UNICEF та місцеві фахівці – соціальні педагоги, психологи, працівники культурної галузі, медики, волонтери, громадські активісти. Окрім того, у СпільноТочці можна отримати вичерпну інформацію про допомогу окремим категоріям населення, що її надають у UNICEF.

СпільноТочка – це сімейний простір. На якому, зокрема, можна дізнатися про ресурси позитивного батьківства, про те, як допомогти дитині, котра перебуває у стресі та знайти ключ до позитивних змін в її поведінці. Зі своїм сином чи донькою можна і потрібно говорити про війну, батьки повинні знати, яким чином допомогти дитині впоратися з горем, душевним болем чи втратою. Та й самі дорослі, в яких війна докорінно змінила відчуття безпеки, мають володіти інформацією щодо, припустимо, ознак посттравматичного стресового розладу (ПТСР) та шляхів боротьби з ним.

На цьому майданчику людина завжди знайде підтримку, стверджують координатори СпільноТочки. Малеча, до того ж, зможе досхочу награтися, спробувати свої вміння під час різних майстер-класів, взяти участь в арт-терапії. Ну а дорослі, у свою чергу, – отримати свою відпочивальну «терапію», споглядаючи за тим, як захоплено проводять час їхні діти.   

Останні новини